Proteinpannkaka – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på proteinpannkaka. Dessa proteinpannkakor är superenkla att göra och är utan raffinerade spannmål eller raffinerat socker. I stort sett bara mjöl, banan, ägg, och proteinpulver!

  • Utan proteinpulvret (vars innehåll varierar) så är proteinet per pannkaka är ungefär 4,5 gram, vilket jag tycker är bra! Kalorierna per proteinpannkaka är ungefär 80 kcal.
Proteinpannkaka

När jag tränade som hårdast så gjorde jag dessa proteinpannkakor typ 3 gånger i veckan och frös in dem. De är också ett bra mellanmål som innehåller bra saker!

Dessa proteinpannkakor görs i en mixer utan raffinerade spannmål, inget raffinerat socker och massor av hälsosamma proteiner.

Jag toppar dem gärna med jordnötssmör och lite lönnsirap.

Om pannkakorna faller sönder kan du behöva höja värmen. Du kan också lägga till mer eller mindre lin för att få konsistensen precis som den passar dig! 

Proteinpannkaka
Proteinpannkaka

Receptet – Så gör du:

Proteinpannkaka

Inga betyg ännu.

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Dessa proteinpannkakor är superenkla att göra och är utan raffinerade spannmål eller raffinerat socker. I stort sett bara mjöl, banan, ägg, och proteinpulver!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 15 minuter
Totalt 20 minuter
Portioner 5 portioner

Utrustning

  • mixer

Ingredienser
 

  • 150 g havregryn
  • 1 st banan
  • 2 st ägg
  • 120 g äggvita (utöver dina två ägg)
  • 4 msk bakpulver
  • en nypa salt
  • en nypa kanel
  • 1-2 skopor proteinpulver
  • 2 msk linfrömjöl

Instruktioner

  • Kör allt genom mixern på medel låg hastighet tills det är mycket väl blandat.
  • Värm en stekpanna (gärna nonstickpanna) till medelhög värme.
  • Tillsätt smeten i små cirklar – ca en halv deciliter per pannkaka.
  • Strö över blåbär om du vill.
  • När kanterna börjar se torra ut (efter 2-3 minuter), vänd och tillaga ytterligare en minut eller två på andra sidan.
  • För gradvis över till tallrik tills att all smet är använd.
  • Toppa med allt du gillar! Jag gillar att toppa med sirap och jordnötssmör!
Måltid Frukost, Smårätter, Tilltugg
Kök Svenskt
Nyckelord proteinpannkaka, proteinpannkakor

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar