Go Back
+ servings
Proteinpannkaka

Receptet - Så gör du:

Proteinpannkaka

5/5 baserat på 1 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Dessa proteinpannkakor är superenkla att göra och är utan raffinerade spannmål eller raffinerat socker. I stort sett bara mjöl, banan, ägg, och proteinpulver!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 15 minuter
Totalt 20 minuter
Portioner 5 portioner

Utrustning

mixer

Ingredienser
 

  • 150 g havregryn
  • 1 st banan
  • 2 st ägg
  • 120 g äggvita (utöver dina två ägg)
  • 4 msk bakpulver
  • en nypa salt
  • en nypa kanel
  • 1-2 skopor proteinpulver
  • 2 msk linfrömjöl

Instruktioner

  • Kör allt genom mixern på medel låg hastighet tills det är mycket väl blandat.
  • Värm en stekpanna (gärna nonstickpanna) till medelhög värme.
  • Tillsätt smeten i små cirklar – ca en halv deciliter per pannkaka.
  • Strö över blåbär om du vill.
  • När kanterna börjar se torra ut (efter 2-3 minuter), vänd och tillaga ytterligare en minut eller två på andra sidan.
  • För gradvis över till tallrik tills att all smet är använd.
  • Toppa med allt du gillar! Jag gillar att toppa med sirap och jordnötssmör!
Måltid Frukost, Smårätter, Tilltugg
Kök Svenskt
Nyckelord proteinpannkaka, proteinpannkakor

Näringsinnehåll

Kalorier: 80kcal