Havremjölksstuvade makaroner – Recept

4.7/5 baserat på 7 betyg

I denna artikel delar jag med mig av mitt bästa recept på havremjölksstuvade makaroner. Detta är makaroner som stuvats med havremjölk.

Ibland så har man inte komjölk tillgängligt eller så vill man inte ha det i sin mat. Då är faktiskt havremjölk ett bra alternativ till när man ska stuva makaroner!

Havremjölk passar perfekt till att stuva makaroner med!
Havremjölk passar perfekt till att stuva makaroner med!

Detta recept är dessutom laktosfritt om man ser till att ta ett vegetabiliskt smör.

Jag älskar stuvade makaroner och tycker det har en mycket härlig krämighet som passar bra tillsammans med mycket på tallriken!

Så här gör du!

Havremjölksstuvade makaroner

Receptet – Så gör du:

Havremjölksstuvade makaroner

4.7/5 baserat på 7 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

I denna artikel delar jag med mig av mitt bästa recept på havremjölksstuvade makaroner. Detta är makaroner som stuvats med havremjölk.
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 20 minuter
Totalt 25 minuter
Portioner 4 portioner

Ingredienser
 

  • 6 dl okokta makaroner
  • 5 dl havremjölk
  • 4 msk vetemjöl (eller det mjöl du föredrar)
  • 2 msk smör (ta ett vegetabiliskt smör för att göra receptet veganskt och laktosfritt)
  • salt och vitpeppar enligt smak

Instruktioner

  • Koka makaronerna enligt förpackningen
  • Ta fram en kastrull och smält smöret i den
  • Tillsätt mjölet till kastrullen under omrörning med exempelvis en slev
  • Häll i havremjölken och vispa tills det inte finns några klumpar
  • Salta och peppra enligt smak, jag gillar vitpeppar för detta recept men svartpeppar går också!
  • Låt koka upp i kastrullen för att stuvningen ska tjockna till
  • Blanda stuvningen med makaronerna och blanda runt
  • Servera och njut av dessa goda stuvade makaroner!
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Havremjölksstuvade makaroner, Makaroner stuvade med havremjölk

3 Kommentarer

  1. Ska testa detta. Men det blir inte bara laktosfritt utan mjölkfritt om smöret byts till mjölkfritt alternativ. Vilket är superbra.

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar