Tårtbotten utan potatismjöl – Recept

4.6/5 baserat på 32 betyg

I denna artikel ger jag mitt bästa recept på tårtbotten utan potatismjöl!

Det går att göra riktigt bra tårtbotten utan potatismjöl med detta recept. Snabbt, enkelt, smidigt, och riktigt gott, med bra konsistens.

Detta recept ger en tårtbotten som är ganska fast i konsistensen, vilket gör den bra för många typer av bakning. Du kan även frysa denna tårtbotten om du vill använda den vid ett senare tillfälle.

Kort sagt älskar jag detta recept på tårtbotten utan potatismjöl och rekommenderar det starkt!

Tårtbotten utan potatismjöl

Receptet – Så gör du:

Tårtbotten utan potatismjöl

4.6/5 baserat på 32 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Det går att göra riktigt bra tårtbotten utan potatismjöl med detta recept. Snabbt, enkelt, smidigt, och riktigt gott, med bra konsistens.
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 35 minuter
Totalt 45 minuter
Portioner 3 lager

Utrustning

Ingredienser
 

  • 3 st ägg
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl mjölk eller vatten
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 dl strösocker
  • 50 g smör eller margarin, rumstempererat
  • ströbröd och matfett till formen

Instruktioner

  • Börja med att sätta ugnen på 180°C.
  • Smörj och bröa en sockerkaksform med avtagbara kanter på cirka 22-25 cm i diameter.
  • I en bunke, vispa ägg och socker ljust och fluffigt. Tillsätt sedan varm mjölk (eller vatten), lite åt gången. Rör sedan ner smöret (eller margarinet).
  • I en annan skål, blanda mjöl och bakpulver, och rör sedan försiktigt ner det i äggsmeten. Blanda till en enhetlig smet och häll sedan i sockerkaksformen.
  • Grädda i 35-45 minuter på ett galler i nedre delen av ugnen. När en sticka som sticks ner i tårtbotten är helt torr och degfri är tårtbotten klar.
  • Ta ut tårtbotten ur ugnen och låt svalna en aning. Lossa kanterna med en kniv.
  • Vänd upp på tårtbotten på galler, men låt formen ligga över och låt sedan kallna.
  • Dela kakan i två eller tre bitar när den fått vila, och njut sedan av att använda din tårtbotten till dina fina bakverk!
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Tårtbotten utan potatismjöl

1 kommentar

  1. 4 stars
    Jätte bra men den blev lite hård! Tårtan blev dock perfekt söt, inte för lite och inte för mycket socker 👏🏻👏🏻helt 👌🏻

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar