Bröd för diabetiker – Recept

4.9/5 baserat på 9 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på bröd för diabetiker!

Ett lämpligt och gott bröd för diabetiker, som är väldigt gott och passar till vilken rätt eller måltid som helst!

Detta är ett bröd för diabetiker är ett mångsidigt bröd som vi gjort några gånger, då min pappa är typ 2 diabetiker. Det använder sig av fullkornsmjöl och några andra ingredienser såsom rågmjöl.

På bara 45 minuter effektiv tid, inklusive gräddningen i ugnen, och med sju ingredienser får man det färdigt. Det måste dock jäsa i en timme under kökshandduk, men under denna tid kan man göra något annat. Vi tycker alla att det blir riktigt gott och perfekt till när man vill ta sig en rejäl skiva bröd.

Det går bra att exempelvis dubbla mängden i receptet för att få mer bröd, exempelvis till att frysa in. Då är det trevligt att skiva upp och sedan frysa in, så kan man ta sig en god skiva när helst man vill, utan att behöva stressa med att äta upp brödet!

Detta brödet är perfekt till exempelvis mellanmålet, men också gott tillsammans med en rätt! Bra och passande för diabetiker, men uppskattas verkligen av alla!

Bröd för diabetiker

Receptet – Så gör du:

Bröd för diabetiker

4.9/5 baserat på 9 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Ett lämpligt och gott bröd för diabetiker, som är väldigt gott och passar till vilken rätt eller måltid som helst!
Förberedelser 15 minuter
Tillagning 30 minuter
Totalt 45 minuter
Portioner 8 skivor

Ingredienser
 

  • 1 nypa salt
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl majsmjöl
  • 4 dl fullkornsmjöl
  • 10 g färsk jäst
  • 1 dl rågmjöl
  • 2,5 dl mineralvatten

Instruktioner

  • Lös upp jästen i mineralvattnet, tillsätt salt, olivolja och mjöl gradvis. Knåda degen och överför den till en oljad, rektangulär brödform som kan hålla degen.
  • Strö över mjöl och låt det jäsa en timme under kökshandduk.
  • Grädda fullkornsbrödet i 10 minuter på 200°C, sedan i 25 minuter vid 180°C.
Måltid Frukost, Smårätter
Kök Svenskt
Nyckelord Bröd för diabetiker

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar