Leverbiff – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på leverbiff!

Leverbiffar är fullspäckade med god smak och speciellt järn som våra kroppar behöver. En smakrik och klassisk måltid är att servera leverbiffarna tillsammans med en enkel skysås, kokt potatis och inlagd gurka eller haricots verts!

Detta är ett klassiskt recept på leverbiff, där jag också går igenom hur man enkelt gör en ljuvlig skysås i samma panna när leverbiffarna har lagats färdigt.

Leverbiff innehåller ju massvis av järn vilket är stärkande och gott för kroppen att få i sig. Förutom att det är ljuvligt gott så är det ju därför också bra med leverbiff!

När jag ska laga lever så älskar vi alltid att göra detta receptet. Så enkelt och gott. Testa det gärna precis här nedanför!

Leverbiff

Receptet - Så gör du:

Leverbiff

4.9/5 ( 174 röster )
Leverbiffar är fullspäckade med god smak och speciellt järn som våra kroppar behöver. En smakrik och klassisk måltid är att servera leverbiffarna tillsammans med en enkel skysås, kokt potatis och inlagd gurka eller haricots verts!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 15 minuter
Totalt 25 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
  

  • 400 g köttfärs
  • 400 g lever
  • 1 st ägg
  • 4 msk vetemjöl
  • ½ st gul lök
  • 1 tsk salt
  • nymalen vitpeppar

Skysås (valfri)

  • 2 dl vatten
  • 1 st köttbuljongtärning
  • 1 dl creme fraiche
  • 1 dl vatten (eller mjölk)
  • maizena

Instruktioner

  • Sätt gärna vatten med potatis på kokning om du vill servera leverbiffen med det!
  • Ta bort eventuella senor på levern, skölj och skär levern i bitar, tillsätt tillsammans med halvan gul lök uppskuren i klyftor ner i en matberedare och mixa slätt.
  • Blanda leverblandningen med alla andra ingredienser i en bunke och låt stå i 10 minuter.
  • Värm en panna med smör och klicka försiktigt ner biffar av smeten och stek på medelvärme tills att biffarna fått fin färg och blivit genomstekta, cirka 3 minuter per sida.
  • När alla biffarna är färdiga, tillsätt vatten och nedsmulad buljongtärning ner i pannan, rör om. Sila över buljongen till en kastrull.
  • Tillsätt creme fraiche och vatten/mjölk till kastrullen med buljong och låt koka upp. Red av skysåsen med lite maizena till önskad konsistens och smaka av.
  • Färdigt att serveras! Servera gärna din leverbiff och skysås tillsammans med kokt potatis och inlagd gurka.
Nyckelord Leverbiff
Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Relaterade artiklar