Harissakrydda – Recept

Inga betyg ännu.

I denna artikel delar jag med mig av ett gott recept på harissakrydda!

Följ med på en resa genom den heta och smakrika världen av harissakrydda. Denna färgstarka kryddblandning har sitt ursprung i Nordafrika och har erövrat smaklökarna hos matälskare över hela världen. Med sina djärva och komplexa smaker ger harissakrydda en uppfriskande och spännande twist till en mängd olika rätter.

Kryddblandningen passar perfekt till kyckling, grytor, fisk, nötkött eller grönsaker före grillning eller stekning. Du kan också blanda den med olivolja för att skapa en kryddig marinad som förhöjer smakerna på ett härligt sätt.

Hemgjord harissakrydda består av en harmonisk blandning av kryddor som sammanfogar för att skapa en komplex smakprofil. De grundläggande ingredienserna är chilipeppar, koriander, spiskummin, vitlök, paprika och salt. Genom att blanda dessa kryddor i rätt proportioner kan du skapa din egen perfekta harissakrydda som passar din personliga smak.

Om inte allt används på en gång, förvara kryddan! För att förvara harissakryddad rub på bästa sätt rekommenderas det att använda en lufttät behållare eller en glasburk med tättslutande lock. Se till att ta bort så mycket luft som möjligt från behållaren innan du försluter den för att minska risken för fuktighet.

Förvara kryddblandningen i ett svalt, mörkt och torrt skåp eller förvaringsplats i köket. Undvik att placera behållaren nära spisar, ugnar eller andra värmekällor, eftersom värme kan minska kryddornas hållbarhet och påverka deras smak.

Generellt sett har torkade kryddor en hållbarhet på runt 6 månader till 1 år om de förvaras på rätt sätt.

Här nedanför kommer receptet! Testa gärna och utforska denna goda kryddblandning! Smaklig måltid!

Harissakrydda

Receptet – Så gör du:

Harissakrydda

Inga betyg ännu.

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Harissakryddan är en mångsidig kryddblandning som ger en härlig smak och hetta till olika rätter. Den kan användas för att krydda kött, fisk, grönsaker, grytor, marinader och såser. Du kan även blanda den med olivolja för att göra en smakrik harissapasta som kan användas som en kryddig rub för grillat kött eller som en smaksättning för couscous och andra sidorätter.
Förberedelser 2 minuter
Tillagning 3 minuter
Totalt 5 minuter
Portioner 6 portioner

Ingredienser
 

  • 1 msk malen chilipeppar justera mängden efter önskad hetta
  • 2 tsk malen koriander
  • 2 tsk malen spiskummin
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk salt

Instruktioner

  • I en skål, kombinera alla ingredienser – malen chilipeppar, koriander, spiskummin, vitlökspulver, paprikapulver och salt.
  • Blanda kryddorna ordentligt tills de är väl förenade. Se till att inga klumpar av kryddor kvarstår.
  • Förvara den hemgjorda harissakryddad ruben i en lufttät behållare eller glasburk för att bevara dess arom och smak.
Måltid Smårätter
Kök Nordafrikanskt, Svenskt
Nyckelord Harissa kryddmix, Harissakrydda

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)
Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar