Biopopcorn (hemmagjorda) – Recept

5/5 baserat på 4 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på hemmagjorda biopopcorn!

Drömmer du om den oförglömliga biografupplevelsen hemma? Att luta dig tillbaka i soffan med en skål av perfekt poppade popcorn som är både smöriga och smakrika? Då har vi den ultimata lösningen för dig!

I denna artikel går vi igenom hemligheten bakom att skapa otroligt goda biopopcorn hemma i ditt eget kök. Så låt oss dyka in i en värld av smaksensationer!

Det finns olika metoder för att poppa popcorn, men i denna artikel gör vi det med en kastrull på spisen med smör.

En av de mest älskade smakerna på biografen är just det klassiska smöret som smälter över popcornen. Därför tillsätts även smält smör ovanpå popcornen när de har poppats färdigt.

Detta recept är en perfekt balans mellan smörets sötma och saltets sälta, och kommer att ge dina biopopcorn en oemotståndlig karaktär. Det finns inget som slår doften av dessa biopopcorn i köket. Så se fram emot att prova detta magiska recept nedanför, och förbered dig på en härlig popcornstund!

Hemmagjorda biopopcorn

Receptet – Så gör du:

Biopopcorn (hemmagjorda)

5/5 baserat på 4 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Skapa läckra autentiska biopopcorn genom att poppa popcornkärnor i smör och sedan krydda med lite friskt salt och smält smör!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 5 minuter
Totalt 10 minuter
Portioner 8 portioner

Ingredienser
 

  • 2 dl popcornkärnor
  • 3 msk smör

Gul popcornfärg (valfritt och smakar ingenting)

  • 1,5 tsk vatten
  • tsk gurkmejapulver

Topping

  • 2 msk smör
  • 1 tsk salt

Instruktioner

  • Blanda till färgen i ett glas om du vill ha det, ställ åt sidan.
  • Placera 3 msk smör i en kastrull på medelhög värme.
  • Tillsätt färgen ner i kastrullen när smöret nästan smält helt.
  • Lägg i popcornkärnorna och rör om så att de täcks helt av smöret.
  • Sätt på lock på kastrullen och skaka till den så kärnorna jämnas till i kastrullen.
  • Fortsätt skaka var 30:e sekund för att jämna ut innehållet i kastrullen medan det poppar.
  • Generellt sett tar det cirka 2-4 minuter att poppa popcornen. När du hör att det inte längre poppar så mycket (ca 2-3 sekunders mellanrum mellan poppen), ta bort kastrullen från värmen.
  • Låt popcornen svalna och strö över lite salt efter smak.
  • Smält ytterligare 2-3 msk smör i micron och häll sedan över popcornen. Rör om.
  • Servera och njut!
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Biopopcorn (hemmagjorda), Hemmagjorda biopopcorn

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar