Världens godaste biffar – Recept

I denna artikel ger jag mitt bästa recept på världens godaste biffar!

Släng snabbt och enkelt ihop världens godaste biffar med detta recept. De är ljuvliga, saftiga och riktigt härliga på matbordet!

Detta är för mig världens godaste biffar som kan stekas färdigt i antingen stekpanna eller ugn.

Dessa (enligt mig) världens godaste biffar är riktigt mångsidiga, och kan serveras med flera olika tillbehör. Servera gärna med kokt potatis, potatismos, och kokt broccoli, eller med ris och en klick creme fraiche.

  • Tips! Det är många faktorer som kan påverka att biffsmeten blir lös i konsistensen, exempelvis om det är en fuktig dag. Känns den lös, tillsätt då lite extra ströbröd. På samma sätt kan man tillsätta lite mjölk om färsen är för hård.

Kort sagt så älskar jag detta recept på världens godaste biffar och tycker det är riktigt värt att göra. Testa gärna receptet nedan!

Världens godaste biffar

Receptet – Så gör du:

Världens godaste biffar

4.9/5 ( 159 röster )
Släng snabbt och enkelt ihop världens godaste biffar med detta recept. De är ljuvliga, saftiga och riktigt härliga på matbordet!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 15 minuter
Totalt 25 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
  

  • 600 g färs (exempelvis blandfärs eller nötfärs)
  • 1 dl ströbröd (eller mer vid behov)
  • 1 st gul lök
  • 1 st ägg
  • 1,5 dl mjölk
  • salt efter smak
  • svartpeppar efter smak
  • smör eller olja till stekning

Instruktioner

  • Om du vill steka klart köttfärsbiffarna i ugnen, börja med att sätta ugnen på 180°C. Börja förbered eventuella tillbehör till biffarna: exempelvis sätta potatis eller ris på kokning.
  • I en skål, blanda ströbröd och mjölk genom att röra om i en skål. Ställ åt sidan så länge.
  • Finhacka löken, och blanda med ströbrödsblandningen, ägg, köttfärs, samt salt och peppar i en bunke. Blanda tills en slät smet uppnås, inte mer!
  • Forma 8 biffar till bollar som plattas till på en skärbräda med exempelvis en spatel.
  • Värm olja eller smör i en panna och stek köttfärsbiffarna på varje sida, ungefär 3,5 minut på varje sida. Gör 4 st åt gången om de inte får plats samtidigt i pannan. Placera på en tallrik eller en form allteftersom de blir klara.
  • Ställ in biffarna i en form i mitten av ugnen i ungefär 10 minuter. Eller stek biffarna på nytt på låg värme, alla på en gång, i cirka 10 minuter, tills de blivit genomstekta.
  • Färdigt att servera! Njut av världens godaste biffar!
Nyckelord Världens godaste biffar
Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Relaterade artiklar