Annorlunda småkakor (Leopardkakor) – Recept

5/5 baserat på 3 betyg

I denna artikel delar jag med mig av ett roligt recept på annorlunda småkakor – leopardkakor med fint leopardmönster!

Småkakor är alltid en favorit när det kommer till bakning. De kommer i alla möjliga former och smaker, men ibland vill man testa något nytt och annorlunda. I denna artikel delar vi med oss av ett roligt och kreativt recept på småkakor som kommer imponera på både familj och vänner – Leopardkakor med ett vackert leopardmönster!

Att baka småkakor ger en perfekt möjlighet att utforska sin kreativa sida i köket. Med några enkla steg kan du förvandla de vanliga småkakorna till något helt unikt och iögonfallande. Leopardkakor är ett fantastiskt exempel på detta, där du med hjälp av degen skapar ett vackert marmormönster som liknar en leopardens fläckiga päls.

För att skapa dessa fantastiska kakor delas degen i flera delar. En del färgas med kakao för att få den mörka delen som utgör “fläckarna”, medan den andra delen förblir ljusbrun och bildar basen för kakorna. Genom att rulla och kombinera dessa två delar på ett speciellt sätt, skapas det snygga leopardmönstret som ger kakorna sitt unika utseende.

Att baka leopardkakor kan vara en rolig aktivitet för hela familjen. Barnen kommer älska att hjälpa till med att forma och kombinera degen för att skapa de vackra mönstren. Dessutom blir det en perfekt chans att lära dem om olika kulinariska tekniker och utmana deras kreativa talang.

Ge dig själv och din familj en kul och annorlunda bakupplevelse genom att testa detta fantastiska recept på leopardkakor! Receptet hittas här nedanför!

Annorlunda småkakor (Leopardkakor)

Receptet – Så gör du:

Annorlunda småkakor (Leopardkakor)

5/5 baserat på 3 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Gör annorlunda småkakor med fint leopardmönster med dessa härliga leopardkakor!
Förberedelser 15 minuter
Tillagning 45 minuter
Totalt 1 timme
Portioner 20 kakor

Ingredienser
 

  • 200 g smör rumstemperatur
  • 2 dl strösocker
  • 1 msk vaniljextrakt
  • 1 krm salt
  • 3 st ägg
  • 6 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk kanel
  • 2 msk kakao

Instruktioner

  • Elvispa ihop smör, strösocker, vaniljsocker och salt tills det blir luftigt och krämigt. Vispa sedan ner äggen tills allt är väl blandat.
  • Blanda ihop vetemjöl och bakpulver. Arbeta försiktigt in den torra blandningen i smörblandningen, antingen med hjälp av en elvisp på låg hastighet eller för hand.
  • Plocka ut 1/5 av degen två gånger, så att 3/5 av degen är i en klump. Plasta in 3/5 av degen i en klump.
  • För att göra det mörka mönstret: Arbeta in kanel och 0,5 tsk kakao i en av de två femtedelarna och plasta in i en klump.
  • För det andra femtedelen: Arbeta in 2 msk kakao i den andra femtedelen av degen. Plasta in.
  • Förvara alla degbitar i kylen i 1 timme för att de ska kylas och vara lättare att hantera. Du har nu en ljusbrun, en mörk, och en ljus deg.
  • Nyp av en bit av den mörka degen stor som en pingisboll och rulla sedan ut resten av den mörka degen till en lång korv, ungefär 25-30 cm lång. Rulla även ut den ljusa degen till en 25-30 cm lång korv. Kavla ut den mörka deg-korven till en avlång rektangel och lägg den ljusbruna korven längs med en av den mörka rektangelns långsidor. Linda in den ljusbruna degen i den mörka degen, så den ljusbruna lindas in, och det bildas en kombinerad "korv". Se till att det finns en liten springa öppen längs med hela korven.
  • Placera denna kombinerade degen i frysen i 15 minuter för att den ska stelna.
  • Kavla ut den inplastade ljusa degen till en stor rektangel, antingen på plast eller på ett mjölat bakbord (kavla med plast över degen).
  • Ta ut den kombinerade degen från frysen och skiva den i tunna skivor (leopardkorvar). Lägg dem på den ljusa degen.
  • Rulla små bollar av den inplastade mörka femtedelen av degen och placera dem ojämnt på den ljusa degen mellan skivorna. Detta blir leopardprickarna i degen.
  • Kavla försiktigt så att det bildas ett leopardmönster (använd plast över degen för att underlätta).
  • Tryck ut små kakor med hjälp av ett glas med en diameter på ca 5-6 cm.
  • Förvärm ugnen till 175°C. Placera kakorna på en bakplåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i ca 10-12 minuter tills de fått en gyllenbrun färg runt kanterna.
  • Låt leopardkakorna svalna på ett galler.
  • Färdigt! Njut av dessa unika småkakor med ett vackert leopardmönster!
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Annorlunda småkakor (Leopardkakor)

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar