Glutenfria köttbullar – Recept

4.9/5 baserat på 10 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på glutenfria köttbullar!

Gör snabbt och enkelt dessa riktigt goda glutenfria köttbullar! En av de främsta klassikerna inom det svenska köket görs enkelt glutenfria med detta härliga recept.

Glutenfria köttbullar är så enkelt att göra på detta sätt, utan några avancerade ingredienser. Chansen är dessutom väldigt stor att man redan har alla ingredienser hemma redan!

För många är det säkert att säga att köttbullar är knutna till många minnen. Att just dessa är glutenfria påverkar varken smaken eller konsistensen.

Servera dem till vardags eller egentligen alla typer av tillfällen och högtider. Det blir garanterat en succé! Receptet med angivna mått nedan ger cirka 24 st köttbullar, motsvarande 4 portioner!

Glutenfria köttbullar

Receptet - Så gör du:

Glutenfria köttbullar

4.9/5 baserat på 10 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Gör snabbt och enkelt dessa riktigt goda glutenfria köttbullar! En av de främsta klassikerna inom det svenska köket görs enkelt glutenfria med detta härliga recept.
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 10 minuter
Totalt 20 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

  • 500 g färs (blandfärs eller nötfärs)
  • 1 st gul lök
  • 1 st ägg
  • 0,5 dl grädde
  • salt
  • vitpeppar (eller svartpeppar)

Instruktioner

  • Finhacka löken och blanda sedan ihop samtliga ingredienser i en bunke eller större skål. Krydda med salt och vitpeppar och provstek gärna en liten bit för att provsmaka kryddningen.
  • Rulla färsen i bollar av valfri storlek. Tillsätt lite matfett, exempelvis en neutral olja som rapsolja, i en stekpanna, och stek sedan köttbullarna i omgångar på medelvärme så de blir genomstekta. Flytta över färdigstekta köttbullar till exempelvis ett fat. Tillsätt mer matolja efter behov.
  • Njut av dina glutenfria köttbullar!
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Glutenfria köttbullar

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)
Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar