Glutenfria havreflarn – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på glutenfria havreflarn!

Dessa glutenfria havreflarn är otroligt goda och härligt sega. Krispiga runt kanterna, och mjuka och sega i mitten. Jag skulle säga att de är ljuvliga!

Är du orolig för att dina havregryn inte är glutenfria? Havre är i grunden inte ett spannmål som innehåller gluten. Det innehåller dock ofta gluten, men det är på grund av hur det vanligtvis odlas och lagras. Håll därför utkik efter glutenfria havregryn, genom att läsa på produktförpackningen!

Det är helt klart värt att skaffa glutenfria havregryn bara för att kunna göra detta recept på tjocka och sega glutenfria havrekakor.

Ingrediensbalansen i detta recept är perfekt för att göra glutenfria havreflarn som har den där härliga konsistensen i mitten.

Perfekt till fikat eller som efterrätt, och går bra att förvara i en lufttät behållare! Älskas av alla!

Glutenfria havreflarn

Receptet – Så gör du:

Glutenfria havreflarn

Inga betyg ännu.

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Dessa glutenfria havreflarn är otroligt goda och härligt sega. Krispiga runt kanterna, och mjuka och sega i mitten. Jag skulle säga att de är ljuvliga!
Förberedelser 20 minuter
Tillagning 15 minuter
Totalt 35 minuter
Portioner 48 havreflarn

Ingredienser
 

  • 200 g smör eller margarin
  • 6 dl glutenfria havregryn (ren havre)
  • 3 dl strösocker
  • 2 msk maizena
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 st ägg

Instruktioner

  • Klä två plåtar med bakplåtspapper och lägg dem åt sidan.
  • Sätt ugnen på 200°C.
  • Smält smöret i kastrull på spisen eller i en skål i mikrovågsugn. Ta av värmen och flytta över till en stor skål. Rör ned havregrynen. Tillsätt resten av ingredienserna och rör om.
  • Klicka ut flarnen på de två plåtarna, med mellanrum mellan varje havreflarn (vi behöver grädda i 2 st omgångar).
  • Grädda i mitten av ugnen vid 200°C i cirka 6 minuter. Ta sedan ut och sätt in den andra bakplåten. Låt flarnen svalna på bakplåten.
  • Färdigt! Njut av dina glutenfria havreflarn!
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord glutenfria havreflarn

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar