Mjölkchokladsnittar – Recept

5/5 baserat på 4 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på mjölkchokladsnittar!

Jag är fullständigt förälskad i dessa fantastiska små snittar! De är otroligt goda till fikat, kaffet, eller som dessert efter maten. Också trevliga att ha i en burk till när man vill ha något sött! Gör dem med eran favoritchoklad, så uppskattas de verkligen av alla!

Dessa mjölkchokladsnittar har chokladbitar på insidan och sedan är det trevliga att toppa med chokladknappar eller riven choklad. Toppingen är dock valfri, men ack så god!

Jag älskar att ha dessa snittar i en lufttät burk som står redo till fikat eller till kaffet. De imponerar verkligen på alla som får smaka på dem, men är också goda att ta så fort man vill ha något sött.

En sak som jag också vill slå ett slag för är hur trevliga dessa snittar är att ge bort i en vacker burk till någon man gillar. Kanske bakade med deras favoritchoklad?

Kort sagt så går allt med dessa mjölkchokladsnittar både enkelt och snabbt att göra. Det är dessutom ett väldigt trevligt och roligt recept att baka. Jag hoppas att ni gillar det lika mycket som jag gör, och att ni får många trevliga fikastunder tillsammans med dessa godingar!

Mjölkchokladsnittar

Receptet – Så gör du:

Mjölkchokladsnittar

5/5 baserat på 4 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Jag är fullständigt förälskad i dessa fantastiska små snittar! De är otroligt goda till fikat, kaffet, eller som dessert efter maten. Också trevliga att ha i en burk till när man vill ha något sött! Gör dem med eran favoritchoklad, så uppskattas de verkligen av alla!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 15 minuter
Totalt 25 minuter
Portioner 20 bitar

Ingredienser
 

  • 200 g smör, rumstempererat
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl sirap (ljus)
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 200 g mjölkchoklad
  • valfritt: chokladknappar eller extra riven choklad

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 180°C. Klä en plåt med bakplåtspapper.
  • I en skål, rör ihop rumsvarmt smör och strösocker. Rör därefter ned sirapen.
  • I en annan skål, blanda samtliga torra ingredienser och tillsätt sedan ner i smörblandingen. Rör om och arbeta till en smidig deg.
  • Dela den jämna degen i tre delar och rulla varje del längder. Varje del plattas ut på plåten. Tillsätt en rad mjölkchokladbitar på varje längd. Vik sedan upp degkanterna så de stänger in chokladbitarna. Detta genom att båda sidorna av degen möts på toppen ovanpå chokladbitarna. Platta till och stäng ihop degen!
  • Grädda i mitten av ugnen i cirka 10-15 minuter.
  • Ta ut ur ugnen och toppa gärna längderna med lite chokladknappar eller hackad choklad.
  • Låt svalna och skär upp i snittar.
  • Färdigt! Njut av dina mjölkchokladsnittar!
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Mjölkchokladsnittar

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar