Pannkakor på 1 liter mjölk – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på pannkakor på 1 liter mjölk.

Detta är ett recept på pannkakor där vi har anpassat ingredienserna till att pankakssmeten innehåller exakt 1 liter mjölk.

Om man har ett paket mjölk hemma kan man vilja använda upp exakt hela paketet för att undvika svinn. Det gör detta recept på pannkakor perfekt, eftersom det tar exakt 1 liter mjölk.

Jag älskar smaken på dessa pannkakor, detta är mitt bästa recept. Helt klart värda att göra. Servera med dina favorittillbehör, sött som salt! Jag kan rekommendera denna skinkstuvning till pannkakor!

Ingredienser (ca 20 pannkakor)

  • 1 liter mjölk
  • 5 ägg
  • 5 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk salt

Instruktioner

  1. Knäck äggen i en bunke och vispa dem ljust, gärna med en elvisp. Tillsätt hälften av mjölken och fortsätt vispa.
  2. Tillsätt nu vetemjölet till bunken och fortsätt vispa, så vi får en enhetlig och jämn smet.
  3. Tillsätt en lite nypa salt tillsammans med den andra halvan av mjölken. Vispa så att allt precis blandas.
  4. Tillsätt lite matfett i en stekpanna som värms upp på spisen.
  5. Häll cirka 0,5 dl av smeten åt gången i pannan och grädda tills den fått färg på undersidan. Vänd och stek så den får färg på andra sidan.
  6. Överför till ett fat och repetera för hela smeten. Tillsätt mer matfett i pannan när det behövs.
  7. Njut av dina pannkakor!
Pannkakor på 1 liter mjölk

Receptet – Så gör du:

Pannkakor på 1 liter mjölk

4.9/5 ( 118 röster )
I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på pannkakor på 1 liter mjölk. Detta är ett recept på pannkakor där vi har anpassat ingredienserna till att pankakssmeten innehåller exakt 1 liter mjölk.
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 10 minuter
Totalt 20 minuter
Portioner 20 pannkakor

Ingredienser
  

  • 1 liter mjölk
  • 5 st ägg
  • 5 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk salt

Instruktioner

  • Knäck äggen i en bunke och vispa dem ljust, gärna med en elvisp. Tillsätt hälften av mjölken och fortsätt vispa.
  • Tillsätt nu vetemjölet till bunken och fortsätt vispa, så vi får en enhetlig och jämn smet.
  • Tillsätt en lite nypa salt tillsammans med den andra halvan av mjölken. Vispa så att allt precis blandas.
  • Tillsätt lite matfett i en stekpanna som värms upp på spisen.
  • Häll cirka 0,5 dl av smeten åt gången i pannan och grädda tills den fått färg på undersidan. Vänd och stek så den får färg på andra sidan.
  • Överför till ett fat och repetera för hela smeten. Tillsätt mer matfett i pannan när det behövs.
  • Njut av dina pannkakor!
Nyckelord Pannkakor på 1 liter mjölk
Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Relaterade artiklar