Epice riche (Fyra kryddor) – Recept

4.5/5 baserat på 4 betyg

I denna artikel ger jag receptet på epice riche, även känt som fyra kryddor!

Epice riche är en svensk kryddmix som används i några klassiska recept. Gör den enkelt hemma med detta recept!

Epice riche säljs egentligen bara i Sverige och används i recept på exempelvis köttbullar och Wallenbergare. Kryddblandningen har en stark och intensiv smak, med en karaktäristisk kryddig och aromatisk profil.

Epice riche är gjord av en blandning av fyra olika kryddor. Dessa kryddor ger epice riche en mängd olika smaker, med fruktiga, kryddiga, och aromatiska toner. Denna kryddblandning är perfekt för den som gillar starka och kryddiga rätter, och den passar utmärkt att använda i grytor, stuvningar och såser.

I allmänhet är epice riche en uppskattad och omtyckt kryddblandning, som används i många olika rätter för att ge dem en extra smak och dimension. Det är en lite speciell kryddblandning som kan vara behändig att göra själv efter behov.

Mängen i receptet motsvarar ungefär en riktigt liten kryddburk. Det brukar räcka i några månader, eller tillräckligt länge för att man inte ska behöva göra kryddmixen alldeles för ofta.

När det gäller förvaring av epice riche rekommenderar jag att du förvarar den i en lufttät behållare, såsom en glasburk med ett tätt lock. Detta hjälper till att hålla kryddan fräsch och intensiv, och det förhindrar att den tappar sin smak och arom. Epice riche kan förvaras i upp till några månader, men det är bäst att använda den så snart som möjligt efter att den har öppnats för att få den bästa smaken och kvaliteten.

Innan du använder epice riche, så rekommenderar jag att du skakar burken försiktigt för att bland kryddorna och ge dem en jämn konsistens.

Så här gör du epice riche med några enkla kryddor som ingredienser. Förvaras utan problem i en lufttät behållare. Testa gärna receptet nedan!

Epice riche

Receptet – Så gör du:

Epice riche (Fyra kryddor)

4.5/5 baserat på 4 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Epice riche är en svensk kryddmix som används i några klassiska recept. Gör den enkelt hemma med detta recept!
Förberedelser 2 minuter
Tillagning 3 minuter
Totalt 5 minuter
Portioner 1 liten burk

Ingredienser
 

  • 2 tsk hela vitpepparkorn
  • 1 tsk hela kryddpepparkorn
  • 8 st hela nejlikor
  • 2 tsk malen muskotnöt

Instruktioner

  • Mal vitpepparkornen, kryddpepparkornen, och nejlikorna.
  • Blanda alla ingredienser, inklusive malen muskotnöt.
Måltid Smårätter
Kök Svenskt
Nyckelord Epice riche, Fyra kryddor

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)
Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar