Rostade valnötter – Recept

5/5 baserat på 1 betyg

I denna artikel ger jag mitt bästa recept på rostade valnötter!

Lär dig hur du snabbt och enkelt kan göra goda rostade valnötter i stekpannan på bara några minuter. Snabbt, enkelt och riktigt gott!

Håll alltid ett öga på dina valnötter när du rostar dem! De kan gå från perfekta till brända på under en minut. Gå inte iväg under receptets gång!

Rostning i olja eller smör är valfritt för valnötter men kan vara bra om man vill krydda dem i samband med rostningen, exempelvis med lite salt. Du kan om du vill också testa med 2 msk strösocker, 0,5 tsk kanel, och ⅛ tsk kryddpeppar, och lägga till detta i receptet.

När valnötterna är rostade så förvaras väldigt länge i kylen eller frysen. Förvara dock inte rostade valnötter i skafferiet som man kanske kan tro att man kan. Valnötter blir lätt dåliga i skafferiet, speciellt när de är rostade. Om de luktar konstigt, kasta dem omedelbart.

Kort sagt älskar jag rostade valnötter och tycker detta sätt att göra dem på är bäst. Testa gärna med receptet nedan!

Rostade valnötter

Receptet – Så gör du:

Rostade valnötter

5/5 baserat på 1 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Lär dig hur du snabbt och enkelt kan göra goda rostade valnötter i stekpannan på bara några minuter. Snabbt, enkelt och riktigt gott!
Förberedelser 2 minuter
Tillagning 8 minuter
Totalt 10 minuter
Portioner 4 portioner

Ingredienser
 

  • 2,5 dl valnötter
  • 1 msk olivolja eller smör, valfritt

Instruktioner

  • Kasta ner valnötterna i en panna med olja och lite salt, om så önskas. Värm stekpannan med valnötterna på medelvärme tills de är bruna och doftande. Rör om ibland, cirka 2 till 5 minuter.
  • Ta bort från stekpannan och hacka eller använd som du vill. Eller förvara i en lufttät behållare i upp till 1 vecka.
  • Njut av dina rostade valnötter!
Måltid Smårätter
Kök Svenskt
Nyckelord Rostade valnötter

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar