I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på varm sås till lax!
Detta är en magisk varm sås till lax med dill och dijonsenap, som passar perfekt till lax och exempelvis kokt potatis eller ris. Lyxig men samtidigt riktigt enkel och snabb att göra.
Generellt sett är en varm sås ett bra val till lax eftersom den ger en härlig och smakrik kontrast till fisken och förhöjer dess smak. Jag vill ofta ha en varm sås till lax eftersom en varm sås ger en behaglig och smakrik krämig kontrast till den smakrika, antingen stekta eller ugnsbakade fisken.
Dill passar riktigt bra till lax och det är en otroligt bra kombination. I denna sås får dillens goda smak lyftas fram med den söta honungen och ljuvliga dijonsenapen, utan att den övervinner resten av de goda smakerna.
Såsen håller sig fräsch i kylskåpet i upp till ett par dagar, men det är bäst att använda den så fort som möjligt efter tillagning för att den ska vara som bäst. När man ska förvara en varm sås till lax är det viktigt att den är väl förseglad, så att den inte torkar ut eller blir orenad av andra matvaror i kylskåpet. Värm den gärna på nytt i exempelvis mikrovågsugn eller i en kastrull på spisen när den används dagen eller dagarna efter tillagning!
Kort sagt så älskar jag detta recept på varm sås till lax och tycker det är riktigt värt att göra. Såsen är så snabb, god, och enkel att göra. Testa gärna receptet nedan!
Receptet – Så gör du:
Varm sås till lax
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 1,5 msk färsk hackad dill (eller 1,5 tsk torkad dill)
- 2,5 dl vispgrädde eller matgrädde
- 2,5 msk honung
- 2,5 msk dijonsenap
Instruktioner
- Blanda grädden, honungen och dijonsenapen i en kastrull på medelhög värme. Rör om med en träslev tills det är väl blandat.
- Låt sjuda i cirka 5 minuter och rör om då och då.
- Ta bort från värmen, tillsätt den hackade dillen och överför eventuellt till ett serveringsfat.
- Färdigt! Njut av din goda varma sås till lax!
lätt och god