Skolans kycklingsoppa – Recept

5/5 baserat på 4 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på skolans kycklingsoppa!

Detta recept är en tolkning av skolans kycklingsoppa som serveras i skolor landet över. En riktigt god soppa med lätt kokosgrädde som är värmande, mättande, och ljuvlig i smaken.

Detta recept på skolans kycklingsoppa för tankarna tillbaka till det klassiska receptet från skolköket. Jag tycker detta är en riktigt god, klassisk soppa som är riktigt tröstande och fin i smaken.

Kort sagt så älskar jag detta recept på skolans kycklingsoppa och tycker den är riktigt härlig. Testa gärna receptet nedan!

Skolans kycklingsoppa

Receptet – Så gör du:

Skolans kycklingsoppa

5/5 baserat på 4 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Detta recept är en tolkning av skolans kycklingsoppa som serveras i skolor landet över. En riktigt god soppa med lätt kokosgrädde som är värmande, mättande, och ljuvlig i smaken.
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 15 minuter
Totalt 25 minuter
Portioner 4 portioner

Ingredienser
 

  • 350 g kycklingfilé
  • 1 st morot
  • 1 st purjolök
  • 4 dl vatten
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 tärningar hönsbuljong
  • 4 dl lätt kokosmjölk
  • 1 tsk riven ingefära
  • ½ tsk sambal oelek
  • salt efter smak
  • valfritt: saften från en halv lime

Instruktioner

  • Tärna kycklingen i bitar och fräs i en stekpanna i lite olja.
  • Skala och skiva moroten, och skiva även purjolöken.
  • Tillsätt vattnet till en kastrull och tillsätt vetemjölet. Sätt på värmen på spisen och låt koka upp.
  • Tillsätt kycklingen, moroten, buljongtärningarna, den lätta kokosmjölken, och riven ingefära. Låt puttra i 5 minuter eller tills att moroten blir mjuk.
  • Tillsätt purjolöken och tillsätt sambal oelek. Smaka av med salt.
  • När soppan är färdig, ta bort från värmen och pressa ned saften från en halv lime.
  • Färdigt, njut av skolans kycklingsoppa!
Måltid Huvudrätt, Soppa
Kök Svenskt
Nyckelord Skolans kycklingsoppa

1 kommentar

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar