Skolans ugnspannkaka – Recept

4.8/5 baserat på 6 betyg

En klassiker från skolan som vi alla minns, här kommer ett härligt recept på skolans ugnspannkaka!

Skolans ugnspannkaka är en otroligt god klassiker som är lite slätare och fastare i konsistensen än en klassisk ugnspannkaka. Otroligt god att servera med exempelvis lingonsylt och fläsk!

När skolans ugnspannkaka serverades i matsalen så var alla glada. Detta är en rätt många känner igen och med detta recept kan man göra den hemma!

Skolans ugnspannkaka är en perfekt lunch eller middag som passar bra till vardags eller till lugna helgdagar. Enkel att göra och otroligt god.

Det är enkelt och smidigt att tillaga detta recept, och jag hoppas ni kommer tycka om det! Helt klart värt att göra om och om igen! Testa det gärna så önskar jag er alla smaklig måltid!

Skolans ugnspannkaka

Receptet – Så gör du:

Skolans ugnspannkaka

4.8/5 baserat på 6 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
En klassiker från skolan som vi alla minns, här kommer ett härligt recept på skolans ugnspannkaka! Skolans ugnspannkaka är en otroligt god klassiker som är lite slätare och fastare i konsistensen än en klassisk ugnspannkaka. Otroligt god att servera med exempelvis lingonsylt och fläsk!
Förberedelser 15 minuter
Tillagning 1 timme 15 minuter
Totalt 1 timme 30 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

  • 5,5 dl vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • 5 st ägg
  • 1,5 tsk salt

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 150°C.
  • Vispa mjölet med mjölken som tillsätts gradvis tills alla klumpar försvunnit. Tillsätt sedan äggen och vispa fluffigt. Tillsätt salt.
  • Smöra lätt en långpanna med höga kanter, cirka 30×40 cm. Tillsätt smeten jämnt.
  • Ställ in i mitten av ugnen och låt tillagas vid 150°C i 1-1,5 timme.
  • Ta ut ur ugnen och låt svalna en aning. Servera gärna med tärnat fläsk och lingonsylt!
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Skolans ugnspannkaka

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar