Squashlasagne – Recept

Inga betyg ännu.

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på squashlasagne!

Gör en snabb, enkel, fräsch och ljuvligt god squashlasagne med detta recept.

Detta är ett enkelt recept på squashlasagne som är otroligt gott och som kan göras med både nötfärs eller vegetarisk färs.

Detta är en härlig squashlasagne som kan göras året om. Den går fort att göra och blir snabbt en favorit på middagsbordet med sina fina smaker.

Jag älskar denna squashlasagne och tycker den är riktigt värd att göra. Receptet hittar ni precis här nedanför! Smaklig måltid!

Squashlasagne

Receptet – Så gör du:

Squashlasagne

Inga betyg ännu.

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Njut av en klassisk lasagne med färska plattor till middag med detta recept. Snabbt, enkelt, och lyxigt gott!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 20 minuter
Totalt 30 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

  • 1 st squash
  • 400 g vegetarisk färs eller nötfärs
  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 400 g (1 burk) hackade tomater
  • 1 msk tomatpuré
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk peppar
  • 1 tsk lökpulver (kan utelämnas)
  • 1 tsk paprikakrydda (kan utelämnas)
  • 2 msk olivolja
  • 2 dl keso
  • 100 g riven ost

Instruktioner

  • Riv squashen i långa skivor med en osthyvel. Stek i lite olivolja i en stekpanna. Strö sedan över lite av saltet och lägg på papper (detta för att få ur vatten ur squashen).
  • Sätt ugnen på 200°C.
  • Fräs hackad lök och vitlök i olja tillsammans med färsen tills att färgen fått färg överallt.
  • Tillsätt tomatpuré, kryddor och hackade tomater. Koka upp och låt puttra i några minuter.
  • I en ugnsform, ha tomatsåsen i botten, följt av squashen, keso och sedan den rivna osten på toppen.
  • Grädda i mitten av ugnen på 200°C i cirka 30 minuter.
  • Färdigt! Låt svalna i några minuter innan servering och njut!
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Squashlasagne

Annons från HelloFresh SE

Välj din perfekta veckomeny

Med HelloFresh kan du sätta ihop din veckomeny precis som du vill - och byta recept när som helst. Välj fritt mellan 15 nya recept varje vecka och blanda svenska klassiker med internationella godbitar från världens kök.

Hellofresh

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar