Gammaldags skorpor – Recept

4.3/5 baserat på 11 betyg

I denna artikel ger jag mitt bästa recept på gammaldags skorpor!

Gör gammaldags skorpor enligt detta klassiska recept. Dessa skorpor görs som de gjordes förr i tiden, otroligt goda och mångsidiga, och roliga att göra!

Gammaldags skorpor är en otrolig klassiker som var och förblir en riktig favorit. Jättegott med många typer av pålägg, jag kan slå ett slag för en härlig lemon curd. Mums!

Detta är det recept mormor brukar göra. Dessa gammaldags skorpor blir en favorit hos alla och kan förvaras i en lufttät burk, så att man alltid har dem redo när man vill ha en!

Dessa gammaldags skorpor är helt klart tidlösa och går alltid hem. Därför är de så himla trevliga att göra. Ge gärna receptet nedan ett försök, så hoppas jag att ni ska tycka om det lika mycket som jag gör!

Gammaldags skorpor

Receptet - Så gör du:

Gammaldags skorpor

4.3/5 baserat på 11 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Gör gammaldags skorpor enligt detta klassiska recept. Dessa skorpor görs som de gjordes förr i tiden, otroligt goda och mångsidiga, och roliga att göra!
Förberedelser 15 minuter
Tillagning 35 minuter
Totalt 50 minuter
Portioner 70 skorpor

Ingredienser
 

  • 100 g smör, rumstempererat
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 st ägg
  • 0,5 dl grädde
  • 0,5 dl mjölk
  • 1 tsk till 2 tsk malen kardemumma
  • 1 tsk bakpulver
  • 4,5 dl till 5 dl vetemjöl

Instruktioner

  • Ställ fram smöret så det blir rumstempererat.
  • Sätt ugnen på 225°C.
  • Rör ihop rumstempererat smör och socker. Rör i ägget, och sedan gradvis mjölken och grädden.
  • I en separat skål, blanda vetemjöl med bakpulver och kardemumma. Tillsätt till äggblandningen.
  • Arbeta till en välblandad deg som inte klibbar allt för mycket.
  • På en plan arbetsyta, rulla ut degen i stänger som är ca 3 cm i diameter. Skär upp dessa stänger på längden i ca 2 cm tjocka bitar och lägg på bakplåtar klädda med bakplåtspapper. Du kan behöva 2 st bakplåtar, men skorporna de kan läggas relativt tätt på plåten.
  • Grädda varje plåt med skorpor i mitten av ugnen på 225°C i 8 minuter, de kommer inte hinna få färg och kommer gräddas igen senare. Bryt upp gräddade skorpor med en gaffel.
  • Sänk nu temperaturen till 150°C och grädda en plåt i taget i ca 5-10 minuter, så att de får lite färg och känns torra.
  • Färdigt! Förvara gärna i en burk!
Måltid Efterrätt, Frukost, Smårätter
Kök Svenskt
Nyckelord Gammaldags skorpor

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar