Glasyr utan florsocker – Recept

4.7/5 baserat på 11 betyg

I denna artikel ger jag mitt bästa recept på glasyr utan florsocker!

Om du inte skulle råka ha florsocker hemma, så kan du fortfarande göra en god glasyr till olika användningsområden. Så här gör du!

Jag skulle nyligen göra glasyr, men hade inte florsocker hemma. Då fick jag bli kreativ och gjorde detta recept på glasyr, utan florsocker. Det blev riktigt bra och jag kan starkt rekommendera det.

Hemligheten var att ta vanligt strösocker och sedan krossa det till ett finare socker, likt florsocker. Strösocker är ju mindre finmalet än florsocker, och om man inte krossar ner det lite, så blir det tyvärr så att glasyren inte blir helt len utan istället knastrar lite mot tänderna vid varje tugga.

Det går dock att få till en riktigt bra glasyr utan florsocker, med hjälp av detta recept! Det görs med enkla ingredienser och på bara 10 minuter, dessutom!

Kort sagt älskar jag denna glasyr utan florsocker och tycker den är snabb, enkel, och förträffligt god att göra. Detta recept har räddat mig vid flera tillfällen och blivit riktigt bra. Testa gärna så hoppas jag ni också ska få nytta av det, precis som vi fått hemma hos mig!

Glasyr utan florsocker

Receptet – Så gör du:

Glasyr utan florsocker

4.7/5 baserat på 11 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Om du inte skulle ha florsocker hemma, så kan du fortfarande göra en god glasyr till olika användningsområden. Så här gör du!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 5 minuter
Totalt 10 minuter
Portioner 1 skål

Ingredienser
 

  • 2 dl strösocker
  • 1 msk majsstärkelse
  • 2 msk vatten

Instruktioner

  • Ta ditt strösocker och mortla det, eller kör det i mixer, tillsammans med majsstärkelsen.
  • Blanda med vattnet, och ringla eller droppa sedan glasyren över kakor, eller bred ut glasyren det du vill toppa med glasyr. Låt sedan glasyren stelna i ungefär 30 minuter.
  • Njut av din glasyr utan florsocker!
Måltid Efterrätt, Sås
Kök Svenskt
Nyckelord Glasyr utan florsocker

1 kommentar

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)
Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar