Kalkon i stekpåse – Recept

4.9/5 baserat på 15 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på kalkon i stekpåse!

Kalkon i stekpåse är otroligt enkelt och ger riktigt saftig, välsmakande kalkon! Detta är en favorit som man bara vill göra om och om igen.

Kalkon i stekpåse är ett enkelt recept och resultatet blir riktigt bra med detta recept. Kalkonen blir riktigt saftig och härlig, och skyn som blir kvar i påsen efter tillagningen kan användas till att göra en härlig gräddsås.

För att göra gräddsåsen: ta skyn från kalkonen och tillsätt till en kastrull, tillsätt sedan 3 dl grädde och koka upp. Smaka av med salt och peppar och rör ned några matskedar vetemjöl tills du är nöjd med krämigheten. Servera till kalkonen!

Denna kalkon i stekpåse är riktigt god att servera tillsammans med en sås på skyn, ugnsrostad potatis och rotfrukter.

För en riktigt mör, saftig och fin kalkon så rekommenderar jag varmt att man ger denna kalkon i stekpåse ett försök. Så himla gott och enkelt, och medan ugnen tillåts göra sitt jobb så får man tid till annat!

Kalkon i stekpåse

Receptet – Så gör du:

Kalkon i stekpåse

4.9/5 baserat på 15 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Kalkon i stekpåse är otroligt enkelt och ger riktigt saftig, välsmakande kalkon! Detta är en favorit som man bara vill göra om och om igen.
Förberedelser 15 minuter
Tillagning 2 timmar 45 minuter
Totalt 3 timmar
Portioner 1 kalkon

Ingredienser
 

  • 1 st hel kalkon, tinad, ca 4,5-5 kg
  • 4 st pressade vitlöksklyftor
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1,5 msk färsk hackad timjan (eller 1,5 tsk torkad)
  • 5 msk färsk hackad persilja (eller 5 tsk torkad)
  • 5 msk olivolja
  • 1 nypa salt
  • svartpeppar

Instruktioner

  • Låt kalkonen tina, om den inte redan är tinad.
  • Sätt ugnen på 180°C.
  • Blanda ihop oljan, krossade vitlöksklyftor, samt alla kryddor i en skål. Fördela blandningen över hela kalkonen och gnid in, även under skinnet på kalkonen där det är möjligt.
  • Placera din hela kalkon i en stekpåse som nu är kryddad i en stekpåse. Gör ett litet hål i stekpåsen på ovansidan så luften kan komma ut.
  • Placera kalkonen i mitten av ugnen och låt ugnsstekas i cirka 3 timmar, eller tills kalkonens innertemperatur är 70°C.
  • Ta ut ur ugnen.
  • För att göra gräddsås på skyn (valfritt men riktigt gott): ta skyn från kalkonen och tillsätt till en kastrull, tillsätt sedan 3 dl grädde och koka upp. Smaka av med salt och peppar och rör ned några matskedar vetemjöl tills du är nöjd med krämigheten. Servera till kalkonen!
  • Färdigt! Servera gärna med potatis och rostade rotfrukter.
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Kalkon i stekpåse

2 Kommentarer

  1. 5 stars
    Perfekt på 3 Tim jag kan duka fixa potatis duscha och klä på mig innan gästerna kommer. På med förkläde transfera kalkonen på med folie 75 grader i Ugnen . Potatisen kokar och gästerna kommer 😊

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar