Kalkon i stekpåse – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på kalkon i stekpåse!

Kalkon i stekpåse är otroligt enkelt och ger riktigt saftig, välsmakande kalkon! Detta är en favorit som man bara vill göra om och om igen.

Kalkon i stekpåse är ett enkelt recept och resultatet blir riktigt bra med detta recept. Kalkonen blir riktigt saftig och härlig, och skyn som blir kvar i påsen efter tillagningen kan användas till att göra en härlig gräddsås.

För att göra gräddsåsen: ta skyn från kalkonen och tillsätt till en kastrull, tillsätt sedan 3 dl grädde och koka upp. Smaka av med salt och peppar och rör ned några matskedar vetemjöl tills du är nöjd med krämigheten. Servera till kalkonen!

Denna kalkon i stekpåse är riktigt god att servera tillsammans med en sås på skyn, ugnsrostad potatis och rotfrukter.

För en riktigt mör, saftig och fin kalkon så rekommenderar jag varmt att man ger denna kalkon i stekpåse ett försök. Så himla gott och enkelt, och medan ugnen tillåts göra sitt jobb så får man tid till annat!

Kalkon i stekpåse

Receptet – Så gör du:

Kalkon i stekpåse

4.9/5 ( 142 röster )
Kalkon i stekpåse är otroligt enkelt och ger riktigt saftig, välsmakande kalkon! Detta är en favorit som man bara vill göra om och om igen.
Förberedelser 15 minuter
Tillagning 2 t 45 minuter
Totalt 3 t
Portioner 1 kalkon

Ingredienser
  

  • 1 st hel kalkon, tinad, ca 4,5-5 kg
  • 4 st pressade vitlöksklyftor
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1,5 msk färsk hackad timjan (eller 1,5 tsk torkad)
  • 5 msk färsk hackad persilja (eller 5 tsk torkad)
  • 5 msk olivolja
  • 1 nypa salt
  • svartpeppar

Instruktioner

  • Låt kalkonen tina, om den inte redan är tinad.
  • Sätt ugnen på 180°C.
  • Blanda ihop oljan, krossade vitlöksklyftor, samt alla kryddor i en skål. Fördela blandningen över hela kalkonen och gnid in, även under skinnet på kalkonen där det är möjligt.
  • Placera din hela kalkon i en stekpåse som nu är kryddad i en stekpåse. Gör ett litet hål i stekpåsen på ovansidan så luften kan komma ut.
  • Placera kalkonen i mitten av ugnen och låt ugnsstekas i cirka 3 timmar, eller tills kalkonens innertemperatur är 70°C.
  • Ta ut ur ugnen.
  • För att göra gräddsås på skyn (valfritt men riktigt gott): ta skyn från kalkonen och tillsätt till en kastrull, tillsätt sedan 3 dl grädde och koka upp. Smaka av med salt och peppar och rör ned några matskedar vetemjöl tills du är nöjd med krämigheten. Servera till kalkonen!
  • Färdigt! Servera gärna med potatis och rostade rotfrukter.
Nyckelord Kalkon i stekpåse
Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Relaterade artiklar