Våffelsmet med ägg – Recept

5/5 baserat på 2 betyg

I denna artikel ger jag mitt bästa recept på våffelsmet med ägg!

Denna våffelsmet med ägg är min favorit eftersom den ger frasiga, krispiga, och smakrika våfflor. Dessutom så går den snabbt och väldigt enkelt att göra!

Här är en riktigt god våffelsmet med ägg som ger våfflor som kan serveras med alla dina favorittillbehör. Vispgrädde, sylt, glass, eller vad det än är!

Våffelsmet med ägg blir frasigare än våffelsmet utan ägg. Ägg innehåller protein, som bidrar till att ge våffelsmeten en frasig och krispig konsistens. När du vispar ägget i våffelsmeten, bildas luftbubblor, som ger våffelsmeten en luftig och krispig struktur.

Ägget hjälper också till att ge våffelsmeten en len och krämig smak, och att binda samman de olika ingredienserna i våffelsmeten. På så sätt kan du göra våffelsmeten frasigare och godare, och njuta av en riktigt frasig och läcker våffla.

Ägg innehåller också en rad viktiga näringsämnen, såsom protein, fett, kolesterol, vitaminer och mineraler, som bidrar till att göra våfflorna både smakrika och näringsrika.

Goda med toppingar såsom choklad, hallon, blåbär eller citron. Använd dina favorittillbehör för att ge våfflorna en unik och personlig touch, eller gå för klassikerna sylt och vispgrädde.

Jag älskar denna våffelsmet med ägg och rekommenderar kan starkt rekommendera den! Så värd att göra med frasiga våfflor som resultat. Testa gärna enligt receptet nedan!

Våffelsmet med ägg

Receptet – Så gör du:

Våffelsmet med ägg

5/5 baserat på 2 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Denna våffelsmet med ägg är min favorit eftersom den ger frasiga, krispiga, och smakrika våfflor. Dessutom går den snabbt och enkelt att göra!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 10 minuter
Totalt 15 minuter
Portioner 8 portioner

Ingredienser
 

  • 50 g smör
  • 2 st ägg
  • 2,5 dl gräddfil
  • 1,5 dl mjölk
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 msk strösocker
  • 1 st liten nypa salt

Instruktioner

  • I en kastrull på spisen eller i en skål i mikrovågsugn, låt smöret smälta och ta sedan genast bort från värmen. Låt smöret svalna.
  • Under tiden, vispa ägg och mjölk. Tillsätt socker, vetemjöl, och saltet till äggblandningen. Vispa så smeten blir fri från klumpar.
  • Tillsätt gräddfil och smör till blandningen och rör om.
  • Grädda våfflorna i ett våffeljärn. Repetera till all smet har använts.
  • Njut av dina goda våfflor!
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Våffelsmet med ägg

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar