Våffelsmet med ägg – Recept

I denna artikel ger jag mitt bästa recept på våffelsmet med ägg!

Denna våffelsmet med ägg är min favorit eftersom den ger frasiga, krispiga, och smakrika våfflor. Dessutom så går den snabbt och väldigt enkelt att göra!

Här är en riktigt god våffelsmet med ägg som ger våfflor som kan serveras med alla dina favorittillbehör. Vispgrädde, sylt, glass, eller vad det än är!

Jag älskar denna våffelsmet med ägg och rekommenderar kan starkt rekommendera den! Så värd att göra med frasiga våfflor som resultat. Testa gärna enligt receptet nedan!

Våffelsmet med ägg

Receptet – Så gör du:

Våffelsmet med ägg

4.9/5 ( 59 röster )
Denna våffelsmet med ägg är min favorit eftersom den ger frasiga, krispiga, och smakrika våfflor. Dessutom går den snabbt och enkelt att göra!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 10 minuter
Totalt 15 minuter
Portioner 8 portioner

Ingredienser
  

  • 50 g smör
  • 2 st ägg
  • 2,5 dl gräddfil
  • 1,5 dl mjölk
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 msk strösocker
  • 1 st liten nypa salt

Instruktioner

  • I en kastrull på spisen eller i en skål i mikrovågsugn, låt smöret smälta och ta sedan genast bort från värmen. Låt smöret svalna.
  • Under tiden, vispa ägg och mjölk. Tillsätt socker, vetemjöl, och saltet till äggblandningen. Vispa så smeten blir fri från klumpar.
  • Tillsätt gräddfil och smör till blandningen och rör om.
  • Grädda våfflorna i ett våffeljärn. Repetera till all smet har använts.
  • Njut av dina goda våfflor!
Nyckelord Våffelsmet med ägg
Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Relaterade artiklar