Coleslaw utan majonnäs – Recept

I denna artikel ger jag mitt bästa recept på coleslaw utan majonnäs.

Denna coleslaw utan majonnäs är fortfarande krämig och läcker tack vare en proteinpackad ingrediens: grekisk yoghurt! Klar på mindre än 10 minuter, servera denna version till ditt nästa mål mat.

Coleslaw utan majonnäs

Särskilt på sommaren finns det inget som att ha grillkyckling vid sidan av hemgjord slaw.

Men jag vet att inte alla älskar majonnäs (konsistensgrej för de flesta), så jag gjorde en coleslaw med en rolig mayo-ersättning: grekisk yoghurt!

Jag älskar att laga mat med grekisk yoghurt eftersom du kan använda den för så mycket och det ger ett näringsrikt proteinpåslag till dina recept!

Denna slaw är superlätt att göra på mindre än 10 minuter. Servera den som en lätt sommarrätt (eller vinterrätt)!

Coleslaw utan majonnäs

Gör din dressing med bara FYRA ingredienser! Häll dressingen över slawmixen och blanda ihop så att slaw blir jämnt täckt.

Kan jag använda vanlig yoghurt? 

Jag skulle inte använda vanlig yoghurt eftersom dressingen inte blir lika tjock.

Kan jag använda fettfri 0% grekisk yoghurt? 

Absolut, om det är din preferens! Men jag tror att en 2% eller hel grekisk yoghurt skulle smaka bättre.

Kan jag göra detta veganskt?

Absolut! Jag skulle isåfall föreslå att du använder en vegansk majonnäs istället för den grekiska yoghurten.

Coleslaw utan majonnäs

Receptet - Så gör du:

Coleslaw utan majonnäs

Inga betyg ännu.

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Denna coleslaw utan majonnäs är fortfarande krämig och läcker tack vare en proteinpackad ingrediens: grekisk yoghurt! Klar på mindre än 10 minuter, servera denna version till ditt nästa mål mat.
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 5 minuter
Totalt 10 minuter
Portioner 6 portioner

Ingredienser
 

  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 1 msk dijonsenap
  • tsk honung
  • 1 dl vanlig grekisk yoghurt
  • ¼ tsk salt
  • ¼ tsk peppar
  • 10 dl riven coleslawmix (riven grönkål, rödkål och morötter)
  • 1 dl skivad salladslök (ca 3 salladslökar)

Instruktioner

  • I en liten skål, vispa ihop äppelcidervinäger, dijonsenap, honung, grekisk yoghurt, salt och peppar tills det blandas.
  • I en stor skål, tillsätt coleslawmix och salladslök. Häll dressingen över coleslawmixen och blanda till en jämn beläggning. Krydda med ytterligare salt och peppar efter smak.
Måltid Sallad
Kök Amerikanskt, Svenskt
Nyckelord Coleslaw utan majonnäs

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar