Lammrevben (i ugn eller på grill) – Recept

5/5 baserat på 7 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på lammrevben, som tillagas antingen i ugn eller på grillen!

Dessa lammrevben blir ljuvligt goda och kan serveras med exempelvis potatisgratäng, potatispuré, kokt potatis. Smörstekt sparris, en grönsallad, eller haricots vers och en god rödvinssås är också mycket gott till!

Dessa lammrevben görs snabbt, enkelt, och blir ljuvligt goda med med detta recept. De marineras en liten stund, och sedan kan man välja mellan att tillaga dem i antingen ugnen, eller på grillen.

Lammrevben är gott både till helgen och till vardags. Den distinkta lammsmaken kräver inte en massa tung kryddning. Faktum är att ju enklare, desto bättre!

Det är godast att inte maskera den fantastiska smaken av lammrevben med för mycket kryddor. Jag hoppas att ni tycker detta recept blir lika bra som jag själv tycker! Smaklig måltid!

Lammrevben

Receptet - Så gör du:

Lammrevben (i ugn eller på grill)

5/5 baserat på 7 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Lammrevben som tillagas antingen i ugn eller på grillen! Dessa lammrevben blir ljuvligt goda och kan serveras med exempelvis potatisgratäng, potatispuré, kokt potatis. Smörstekt sparris, en grönsallad, eller haricots vers och en god rödvinssås är också mycket gott till!
Förberedelser 15 minuter
Tillagning 1 timme
Totalt 1 timme 15 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

 • 900 g lammrevben (cirka 2 lammracks med ca 8 revben vardera)
 • 1 tsk salt
 • 1 tsk mald svartpeppar
 • ½ tsk cayennepeppar
 • 4 st hackade vitlöksklyftor
 • 3 msk olivolja
 • 2 st rosmarinkvistar

Instruktioner

 • I en liten skål, kombinera salt och kryddor. Strö jämnt över lammrevbenen.
 • Tillsätt olivolja och hackad vitlök i en matvänlig plastpåse och fördela det jämnt inuti påsen. Lägg lammrevbenen i påsen och lägg rosmarinskvistar på varje sida.
 • Krama ut luften och stäng påsen. Massera lätt så att olivolja, vitlök och alla andra kryddor fördelas jämnt.
 • Låt lammrevbenen marineras i minst en timme, eller över natten. Låt köttet nå rumstemperatur innan tillagning.
 • I ugnen: Värm ugnen till 190°C. Lägg dina lammrevben på en bakplåt täckt med folie. Stick gärna in en köttermometer i mitten av den tjockaste delen av köttet. Rosta i mitten av ugnen vid 190°C i 20-30 minuter, beroende på vällagat man vill att köttet ska bli. Den inre temperaturen på köttet bör nå cirka 55-57°C för medium rare. Frivilligt är att stek i panna i 2-3 minuter för att lägga till lite stekyta om så önskas. Täck med folie och låt vila i ca 5 minuter innan servering.
 • På grillen: När grillen är redo och varm, lägg lammrevbenen på den kallare delen av grillen. Täck för grillen och låt grillas tills en termometer som sätts in i den tjockaste delen av lammrevbenen visar 43°C för blodigt eller 49°C för medium-rare. Flytta sedan till varmare delen av grillen och grilla lammrevbenen på båda sidorna i 2-3 minuter. Ta bort från grillen och låt köttet vila i 5-10 minuter innan servering.
 • Njut av dina lammrevben!
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Lammrevben, Lammrevben (i ugn eller på grill)

1 kommentar

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)
Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar