Tjocka revben i ugn (låg temperatur) – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på tjocka revben i ugn på låg temperatur!

Dessa långsamt tillagade, tjocka revben i ugn, lagas på låg temperatur och ger de mest saftiga revbenen någonsin! Det mesta av arbetet i det här receptet handlar om kryddningen, sedan gör allt sig självt i ugnen!

Tjocka revben i ugn på låg temperatur är så otroligt läckra och lätta att göra. Revbenen behöver inte vara förkokta. Det är det fina med att tillaga dessa revben i ugn lågt och långsamt.

Den här metoden tar längre tid, ja, men den låga temperaturen hjälper verkligen till med att långsamt göra revbenen så härligt möra och saftiga!

Kort sagt så älskar jag verkligen detta recept på revben i ugn, och tycker det är riktigt värt att göra. Det bästa sättet att tillaga dem på enligt mig är på låg temperatur! Testa gärna receptet nedan!

Tjocka revben i ugn (låg temperatur)

Receptet – Så gör du:

Tjocka revben i ugn (låg temperatur)

4.9/5 ( 229 röster )
Dessa långsamt tillagade, tjocka revben i ugn, lagas på låg temperatur och ger de mest saftiga revbenen någonsin! Det mesta av arbetet i det här receptet handlar om kryddningen, sedan gör allt sig självt i ugnen!
Förberedelser 15 minuter
Tillagning 3 t
Totalt 3 t 15 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
  

  • 1 kg tjocka revbensspjäll
  • 2 tsk farinsocker
  • ½ tsk vitlökspulver
  • ½ tsk lökpulver
  • 1 tsk torkad timjan
  • ½ tsk senapspulver
  • ½ tsk paprikapulver
  • salt efter smak
  • peppar efter smak
  • 2,5 dl valfri barbecue-sås

Instruktioner

  • Skölj revbensspjällen och klappa torrt med hushållspapper.
  • Valfritt: Ta bort den vita benväven på spjällen.
  • Dela upp spjället i 2-3 st bitar.
  • Blanda ihop alla kryddor och massera in ovanpå spjällen, under och på sidorna.
  • Lägg i en påse eller behållare och marinera 6-8 timmar, eller över natten.
  • När det är dags för tillagning, värm ugnen till 120°C.
  • Slå in revbensbitarna i aluminimumfolie och sätt in i mitten av ugnen.
  • Tillaga i mitten av ugnen vid 120°C i 2,5-3 timmar.
  • Ta ut ur ugnen och ta ut revbenen ur folien. Lägg revbenen öppet på aluminiumfoliet och pensla med barbecue-såsen.
  • Höj temperaturen i ugnen till 225°C, slå gärna på broiler-läge om sådant finns. Ställ in i övre delen av ugnen. Låt revbenen få lite yta på båda sidorna för lite krispighet, håll koll under denna tid, cirka 10-20 minuter.
  • Färdigt! Njut av dina tjocka revben tillagade i ugn på låg temperatur med dina favorittillbehör!
Nyckelord Tjocka revben i ugn (låg temperatur), Tjocka revben i ugn på låg temperatur
Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Relaterade artiklar