Nyttiga bananpannkakor – Recept

I denna artikel ger jag mitt bästa recept på nyttiga bananpannkakor!

Dessa nyttiga bananpannkakor görs med bara tre ingredienser tack vare detta ljuvligt goda, snabba, och härligt enkla (genialiska) recept!

Med endast 3 enkla ingredienser (banan, ägg och kanel) är dessa hälsosamma bananpannkakor den perfekta frukosten eller brunchen för alla åldrar, stora som små!

Dessa hälsosamma bananpannkakor är naturligt söta, så de behöver egentligen inga söta tillbehör. Jag älskar att servera med frukt eller bär, eller att breda ut lite jordnötssmör ovanpå en av dem för en smakrik och mättande frukost.

Dessutom kan du förbereda dem i förväg och förvara dem i kylen i några dagar. Bara att använda en mikrovågsugn för att värma upp och frukosten är serverad!

Kort sagt älskar jag detta recept på nyttiga bananpannkakor och rekommenderar det starkt! Så goda och så värda att göra!

Ingredienser (1 portion nyttiga bananpannkakor)

  • 1 banan, mogen och mosad
  • 2 ägg
  • ¼ tsk kanel
  • valfritt, men rekommenderas: ⅛ tesked salt

Instruktioner

  1. Mosa bananen i en medelstor skål.
  2. Vispa ihop äggen i en separat skål.
  3. Tillsätt ägg till bananen och vispa ihop tills det är ordentligt blandat. Vispa i salt och kanel.
  4. Förvärm en stekpanna eller stor stekpanna på medelvärme. Tillsätt lite stekfett och tillsätt en matsked av pannkakssmeten åt gången ner i pannan. Låt stekas i några minuter, och vänd sedan pannkakan med spatel. Stek i ytterligare en minut eller två på den återstående sidan flytta över till en tallrik. Repetera för all smet.
  5. Njut av dina nyttiga bananpannkakor med exempelvis bär, frukt, eller jordnötssmör!
Nyttiga bananpannkakor

Receptet – Så gör du:

Nyttiga bananpannkakor

4.9/5 ( 104 röster )
Dessa nyttiga bananpannkakor görs med bara tre ingredienser tack vare detta ljuvligt goda, snabba, och härligt enkla (genialiska) recept!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 10 minuter
Totalt 20 minuter
Portioner 1 portion

Ingredienser
  

  • 1 st banan, mogen och mosad
  • 2 st ägg
  • ¼ tsk kanel
  • valfritt, men rekommenderas: ⅛ tesked salt

Instruktioner

  • Mosa bananen i en medelstor skål.
  • Vispa ihop äggen i en separat skål.
  • Tillsätt ägg till bananen och vispa ihop tills det är ordentligt blandat. Vispa i salt och kanel.
  • Förvärm en stekpanna eller stor stekpanna på medelvärme. Tillsätt lite stekfett och tillsätt en matsked av pannkakssmeten åt gången ner i pannan. Låt stekas i några minuter, och vänd sedan pannkakan med spatel. Stek i ytterligare en minut eller två på den återstående sidan flytta över till en tallrik. Repetera för all smet.
  • Njut av dina nyttiga bananpannkakor med exempelvis bär, frukt, eller jordnötssmör!
Nyckelord Nyttiga bananpannkakor
Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Relaterade artiklar