Friterade pommes i kastrull – Recept

5/5 baserat på 1 betyg

I denna artikel delar jag med mig av ett gott recept på hur man gör friterade pommes i kastrull!

En enkel och läcker metod för att skapa dina egna friterade pommes frites direkt i en kastrull. Med några grundläggande ingredienser och några försiktighetsåtgärder kan du njuta av dessa krispiga guldbruna godsaker i komforten av ditt eget kök.

Att tillaga friterade pommes frites hemma kan vara både roligt och givande. Den doftande krispigheten som kommer från en kastrull fylld med nyfriterade pommes är svår att motstå. För att göra processen smidig och säker är det dock viktigt att vara medveten om några säkerhetsåtgärder.

Goda till hamburgare, grillat, korv, och mycket mer. Dessa pommes blir härligt krispiga och påminner om de man hittar på restaurang!

Efter att ha friterat dina pommes frites, låt dem rinna av på papper för att avlägsna eventuell överflödig olja. Krydda dem genast med salt eller dina favoritkryddor för att förstärka smaken. Du kan också servera dem med en uppsättning såser eller dopp, beroende på din personliga smak.

Vad som behövs

Innan du dyker in i receptet, se till att du har alla nödvändiga redskap och ingredienser till hands. En hålslev som tål höga temperaturer, och en stadig kastrull eller gryta med höga kanter är nödvändig för att förhindra att oljan sprutar över. En frityrkorg, samt en kökstermometer är också praktiskt att ha till hands. En kökstermometer kan underlätta att övervaka oljans temperatur och säkerställa att dina pommes frites blir perfekt krispiga.

Säkerhet

När du arbetar med het olja är det alltid viktigt att följa säkerhetsåtgärderna. Håll ditt ansikte och händer borta från kastrullen för att undvika eventuella oljesprut. Ha gärna på ett köksförkläde och tänk på barn. Placera kastrullen på en stabil yta och håll den borta från brandfarliga material. Var extra försiktig om du har barn eller husdjur i närheten.

Med dessa säkerhetsåtgärder i åtanke och alla dina redskap och ingredienser redo, är du redo att skapa de mest utsökta hemlagade friterade pommes frites. Denna metod ger dig möjligheten att njuta av dessa läckerheter när som helst utan att behöva besöka en restaurang eller beställa hem. Så tveka inte att prova detta enkla och underbara recept för att ta dina måltider till nästa nivå av smak och krispighet.

Receptet hittas här nedanför! Smaklig måltid!

Friterade pommes i kastrull

Receptet – Så gör du:

Friterade pommes i kastrull

5/5 baserat på 1 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Upplev krispigt gyllene och smakfulla friterade pommes, hemlagade i enkla steg direkt i din egen kastrull – det perfekta tillbehöret som kommer att höja smakupplevelsen av dina måltider!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 10 minuter
Totalt 15 minuter
Portioner 6 portioner

Utrustning

 • Stor kastrull med hög värmetålighet
 • Frityrkorg (valfritt)
 • Hålslev som tål 200°C
 • Kökstermometer (rekommenderas)

Ingredienser
 

 • 1 kg potatis fast sort för bästa resultat
 • 1 liter neutral olja t.ex. solrosolja eller rapsolja
 • Salt efter smak

Instruktioner

 • Skala potatisen och skär den i långa, rektangulära stavar, ungefär 1 cm breda.
 • Lägg de skurna potatisstavarna i en stor skål med kallt vatten. Låt dem ligga i blöt i cirka 30 minuter för att ta bort överflödig stärkelse. Detta gör pommesen krispigare.
 • Häll oljan i en stor kastrull och värm den till cirka 160-170°C. Använd helst en kökstermometer för att mäta temperaturen.
 • Torka potatisstavarna noga med pappershanddukar eller hushållspapper. Placera dem försiktigt i den förvärmda oljan i omgångar.
 • Fritera potatisen i cirka 4-5 minuter, tills de är gyllenbruna och krispiga. Rör om då och då med en hålslev.
 • Lyft upp de friterade pommesen med en hålslev och låt dem rinna av på pappershanddukar. Strö över salt medan de fortfarande är varma.
 • Servera de friterade pommesen genast som ett läckert tillbehör till dina favoriträtter.
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Friterade pommes i kastrull

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)
Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar