Flädersaft utan socker – Recept

I denna artikel går jag igenom mitt favoritrecept på flädersaft utan socker.

Jag använder stevia som ersättning till socker. Stevia innehåller inte kolhydrater eller kalorier och höjer inte blodsockret, vilket gör det till ett perfekt tillägg i en sockerfri flädersaft.

Flädersaft utan socker

Stevioglykosider är ca 300 gånger sötare än vanligt socker och har vunnit popularitet eftersom det fått stämpeln ”naturligt” och eftersom det inte innehåller kalorier eller kolhydrater som kan tänkas höja blodsockret eller skada tänderna.

Stevia hittas i matbutiken, ofta intill socker!

Nu till receptet! Njut av denna goda saft och trevliga stunder med den!

Flädersaft utan socker

Receptet – Så gör du:

Flädersaft utan socker

4.9/5 ( 103 röster )
Mitt bästa recept på flädersaft utan socker!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 4 t 30 minuter
Totalt 4 t 40 minuter
Portioner 3 liter

Ingredienser
  

  • 15 st stora fläderhuvuden (använd dubbla om små)
  • 2 st skivade citroner
  • 50 g (0,6 dl) citronsyra
  • 2,5 l vatten
  • 5 tsk stevia

Instruktioner

  • Kontrollera fläderblommor för smuts och små insekter – tvätta inte med vatten!
  • Tillsätt fläderblommor, citronskivor och citronsyra i vattnet i en stor kastrull. (Den enda ingrediensen som ännu inte kommer in är stevia)
  • Värm upp till kokpunkten, rör om då och då, ta bort från värmen, täck över och låt dra över natten, eller i minst fyra timmar.
  • Sila vätskan genom en duk för att fånga upp alla bitar av blommor. Krama ut all den där smaskiga smaken ur fruktköttet i duken!
  • Häll tillbaka vätskan i kastrullen och tillsätt stevia.
  • Koka upp igen, rör om ofta för att lösa upp all stevia, och låt sjuda i 5 minuter.
  • Sterilisera under tiden några glasflaskor (glöm inte locken!) med kokande vatten. Om du ska använda en tratt eller något annat hällhjälpmedel, sterilisera det också.
  • Flaska upp den färdiga flädersaften medan den fortfarande är kokhet.
Nyckelord Flädersaft utan socker
Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Relaterade artiklar