Rågmjölsgröt – Recept

5/5 baserat på 1 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på rågmjölsgröt!

Rågmjölsgröt är en klassisk gröt som går snabbt att göra, och som med fördel serveras tillsammans med riktigt kall mjölk och en god lingonsylt!

Denna gröt är både rustik och mättande, perfekt som frukost eller mellanmål. Detta är en gröt som fallit lite i glömska, eftersom den görs så sällan trots hur god den är! Låt oss alla göra en insats och ta tillbaka rågmjölsgröten till köksborden på nytt!

Förutom lingonsylt så är goda tillbehör förutom mjölk också äppelmos, och pumpafrön är också ett himmelskt tillbehör till rågmjölsgröten.

Jag kommer ihåg att min mamma ofta gjorde rågmjölsgröt till mig och min bror. Det är en gröt som väcker minnen och som jag ofta äter på söndagar till frukost.

Detta är en enkel men oj så god gröt, som dessutom bara kräver tre stycken ingredienser med detta tidlösa recept.

Rågmjölsgröt

Receptet – Så gör du:

Rågmjölsgröt

5/5 baserat på 1 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Rågmjölsgröt är en klassisk gröt som går snabbt att göra, och som med fördel serveras tillsammans med riktigt kall mjölk och en god lingonsylt!
Tillagning 10 minuter
Totalt 10 minuter
Portioner 1 portioner

Ingredienser
 

  • 2,5 dl vatten
  • 0,5 krm till 1 krm salt
  • 0,8 dl grovt rågmjöl

Instruktioner

  • Tillsätt vattnet och saltet till en kastrull på låg värme på spisen. Tillsätt sedan mjölet lite i taget. Låt rågmjölsgröten koka på låg värme i 7-10 minuter. Vispa eller rör om ofta.
  • Ta bort från värmen. Servera med kall mjölk och gärna lingonsylt!
Måltid Frukost, Smårätter
Kök Svenskt
Nyckelord Rågmjölsgröt

Annons från HelloFresh SE

Välj din perfekta veckomeny

Med HelloFresh kan du sätta ihop din veckomeny precis som du vill - och byta recept när som helst. Välj fritt mellan 15 nya recept varje vecka och blanda svenska klassiker med internationella godbitar från världens kök.

Hellofresh

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar