Proteingröt – Recept

I denna artikel delar jag med mig av mitt favoritrecept på proteingröt!

Denna gröt är precis som det låter rik på proteiner, men det går såklart också att toppa med nyttiga frukter och bär utöver det!

Denna krämiga proteingröt är en proteinpackad havregrynsgröt som man kan göra på några minuter med endast 4 ingredienser. Den är perfekt som en snabb, enkel och hälsosam frukost för hektiska morgnar, eller ett balanserat mellanmål.

Om man vill göra en proteinrik frukost utan ägg behöver man inte leta längre! Denna enkla gröt med havregryn tar bara 5 minuter att göra, smakar fantastiskt och innehåller 15 gram protein per portion.

Börja dagen på rätt sätt med detta nyttiga proteinpulverhavregryn och servera det med valfri topping som du gillar. Det finns många sätt att anpassa receptet så att det passar dina personliga preferenser.

Se även: Recept på proteinpannkakor!

Proteingröt serveras bäst som en hälsosam frukost. Eftersom havregrynen är som de är smakmässigt, så kan du variera smaken genom att lägga till läckra toppingar. Här är några av mina favorithavregrynstoppar:

  • Färsk eller fryst frukt och bär
  • Nötter, frön och torkad frukt som russin
  • Chokladbitar
  • Jordnötssmör, chokladpålägg eller sylt
  • Jordgubbssås, eller bärkompott

Gör gärna fler portioner och förvara rester i kylskåp i upp till 4 dagar. Värm upp i en kastrull på spisen eller i en mikrovågsugn. Superpraktiskt att förvara gröten om du inte har tid till att göra den från grunden varje gång du vill äta den!

Proteingröt

Receptet - Så gör du:

Proteingröt

4.9/5 ( 253 röster )
Denna gröt är precis som det låter rik på proteiner, men det går såklart också att toppa med nyttiga frukter och bär utöver det!
Förberedelser 2 minuter
Tillagning 3 minuter
Totalt 5 minuter
Portioner 1 portion

Ingredienser
  

  • 1 dl havregryn
  • 1,75 dl havremjölk
  • 0,5 tsk sirap
  • 1 msk proteinpulver (gärna vaniljsmak)

Instruktioner

  • Lägg alla ingredienser i en kastrull på spisen och rör om så att allt blir välblandat.
  • Koka gröten på medelvärme i några minuter, tills den tjocknar efter eget tycke. Rör om då och då.
  • När gröten har nått den konsistens du gillar tar du av den från värmen.
  • Servera i en skål med valfri topping som du gillar.
Nyckelord Proteingröt
Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Relaterade artiklar