Vetemjölsgröt – Recept

I denna artikel ger jag mitt bästa recept på vetemjölsgröt!

Här är en härlig vetemjölsgröt som smakar gott och värmer kroppen. Enkel att göra och färdig på ett kick!

Detta är en perfekt frukost eller tidig lunch när man vill ha en enkel gröt. Vetemjölsgröt görs bara på två huvudsakliga ingredienser, vilka är vetemjöl och mjölk.

Det är alltid trevligt att testa på en ny typ av gröt, antingen för att variera lite eller helt enkelt för att upptäcka något nytt. Speciellt denna gröt är väldigt härlig då den görs på ingredienser som de allra flesta redan har hemma.

Gröten görs på bara några minuter, och vill man ha mer än bara en portion (mängderna i receptet är angivna för 1 portion), så går det enkelt att exempelvis dubbla upp mängderna. Sedan görs receptet precis på samma sätt som i anvisningarna helt enkelt!

Jag älskar verkligen denna gröt och serverar med en klick smör! För lite sötma kan man tillsätta lite strösocker efter smak, men det är valfritt.

Resultatet blir hur gott som helst, med minimalt med arbete som ligger bakom! Testa gärna en skål vetemjölsgröt, den är helt klart värd det!

Vetemjölsgröt

Receptet – Så gör du:

Vetemjölsgröt

Inga betyg ännu.

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Här är en härlig vetemjölsgröt som smakar gott och värmer kroppen. Enkel att göra och färdig på ett kick!
Förberedelser 2 minuter
Tillagning 3 minuter
Totalt 5 minuter
Portioner 1 portion

Ingredienser
 

  • 2 dl mjölk
  • 2,5 msk vetemjöl
  • 1 nypa salt
  • 1 klick smör

Instruktioner

  • Tillsätt mjölk i en kastrull. Tillsätt en nypa salt.
  • Värm upp mjölken på spisen.
  • När det börjar koka, tillsätt mjöl samtidigt som du vispar.
  • Färdigt! Servera med en klick smör och eventuellt lite socker.
  • Njut av din vetemjölsgröt!
Måltid Frukost, Smårätter
Kök Svenskt
Nyckelord Vetemjölsgröt

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar