Hallonpuré – Recept

4.5/5 baserat på 2 betyg

I denna artikel ger jag mitt bästa recept på hallonpuré!

Lär dig hur du blandar ihop den enklaste hallonpurén som barnmat – eller som en enkel bärsås att röra ner i drinkar, yoghurt, äppelmos, havregryn eller med pannkakor.

Färska hallon

Laddade med frisk smak, vitaminer och den vackraste färgen är hallon lätta att förvandla till puré . Du kan använda den här enkla metoden för att puréa dem till barn – eller till att ge smak till andra livsmedel som yoghurt och drycker.

Metoden för detta recept är superenkelt, och bygger helt på smaken av bären. Var noga med att smaka av innan du gör purén för att se till bären har en behaglig smak.

Du behöver bara hallon till detta recept. Jag använder färska, men du kan också använda frysta om du låter dem tina först.

Hallonpuré

Vad är det bästa sättet att förvara hallonpuré?

Du kan förvara denna hallonpuré i små lufttäta förvaringsburkar i kylen i upp till 3 dagar eller i frysen i upp till 3 månader.

Hallonpuré

Receptet - Så gör du:

Hallonpuré

4.5/5 baserat på 2 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Lär dig hur du blandar ihop den enklaste hallonpurén som barnmat – eller som en enkel bärsås att röra ner i drinkar, yoghurt, äppelmos, havregryn eller med pannkakor.
Tillagning 5 minuter
Totalt 5 minuter
Portioner 2 portioner

Ingredienser
 

  • 150 g hallon (färska eller tinade)
  • 2-3 msk vatten

Instruktioner

  • Kontrollera dina bär och släng alla som är missfärgade eller mosiga. (Det kan hända!)
  • Lägg i ett durkslag och skölj. Klappa försiktigt torra med en kökshandduk.
  • Mosa hallonen, förslagsvis läggs dem i en mixer och mixas. Börja på låg effekt och arbeta upp till hög. Tillsätt 1 msk vatten åt gången för att nå önskad konsistens. (Jag använde två.)
  • Valfritt: Sila genom en finmaskig sil om så önskas för att ta bort fröna.
Måltid Sås, Smårätter
Kök Svenskt
Nyckelord Hallonpuré

Näringsinnehåll

Kalorier: 44kcal

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar