I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på fläskytterfile i crockpot. Fläskytterfilé i crockpot blir mör och saftig, och är väldigt lätt att göra! Denna fläskytterfilé har en kombination av kryddor tillsatta i barbecuesås och kräver väldigt lite förberedelser.
Det här är ett av de där enkla recepten utan krångel som alla älskar! Det är fantastiskt att servera med hemmagjort potatismos eller ris!
Fläskytterfilé och fläskkarré är två olika köttstycken, så se till att du använder fläskytterfile för detta recept. Båda dessa köttstycken är magra.
Jag älskar det här receptet för fläskytterfilé, framförallt på helgen när jag ska vara ute och greja i trädgården, då detta är den perfekta måltiden att komma in till.
När jag sa lätt menade jag lätt! Det finns bara två steg för detta recept.
Det första steget är att vispa ihop ingredienserna till såsen.
Det andra steget är att hälla såsen över filén och sedan låta crockpotten göra sitt! För att minska disken kan du till och med vispa ingredienserna rätt ner i din Crock Pot, för att sedan tillsätta fläsket och rulla det i såsen!
- Glöm inte att slå på din Crock Pot! Allvarligt talat, det är riktigt tråkigt att ha väntat alla timmar för att se att den inte varit påslagen!
OBS: Fläskytterfilé är en mager köttbit och kan torka ut om den är överstekt. Kontrollera därför gärna temperaturen med en kötttermometer och ta bort den från din crockpot vid 63°C. Låt också sköttes vila 10 minuter innan du skär upp det.
Beroende på storleken på köttbiten, så bör detta recept ta cirka 2 till 2 1/2 timme, från start till servering.
Receptet - Så gör du:
Fläskytterfilé i crockpot
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 800 g fläskytterfilé
- 5 dl bbq-sås
- 1 msk kryddig brun senap
- 2 tsk chilipulver
- ½ tsk salt
Instruktioner
- Lägg din fläskytterfilé i en crockpot.
- Kombinera bbq-sås, senap, chilipulver och salt (och alla andra kryddor du vill, se anteckningar nedan*).
- Häll bbq-såsblandningen över fläskfilén och lägg på locket.
- Koka på hög effekt i 2-2 ½ timmar eller på låg effekt i 4 timmar, tills fläskfilén når 63°C.
- Ta bort från din crockpot och låt vila i 10 minuter. Skiva och servera med sås och gärna potatis eller ris.
- Njut!
Anteckningar
- ½ tesked oregano (lägger till en örtton)
- ¼ tesked spiskummin (tillsätter en nötaktig smak)
- ¼ tesked rökt paprika (tillsätter en rökig smak)
- ¼ tesked cayennepeppar (tillsätter lite värme/krydda)