Skinkstek i crock pot – Recept

4.5/5 baserat på 2 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på skinkstek i crock pot. Gör en skinkstek i crock pot och spara utrymme i köket! Laddad med smak, så är denna saftiga skinkstek redo att ätas när dina gäster anländer!

Att göra en spiralskinka i crockpot är ett av de enklaste sätten att göra en skinka. Jag var själv lite tveksam först, men efter att ha upptäckt ett knep för att fortfarande få krispiga kanter, var jag helt såld på denna crock pot metod!

Lagar man mycket mat samtidigt så tycker jag att en annan stor fördel är platsbesparingen med crock pot. Ugnen blir ju ledig till annan matlagning!

Om du har en stor skinka som står och tillagas långsamt i ugnen, var lagar man då alla andra tillbehör? Det är precis där crockpot kommer in.

Gör en snabb och enkel glaze till din skinkstek med farinsocker och smör. Därifrån låter du crockpot göra resten av jobbet åt dig!

Du behöver bara några få ingredienser för detta skinkrecept. Först och främst behöver du en 3,5-4 kg skinka.

Min hemliga smaksättare i detta recept är faktiskt apelsinjuice. Lugn, det är inte så konstigt som det låter, jag lovar!

Om din skinka inte får plats i din crock pot

Om din skinka råkar vara för hög kan du använda aluminiumfolie som lock. Täck bara över skinkan med folie och försegla runt kanterna på slow cookern, så är problemet löst!

Skinkstek i crock pot

Receptet – Så gör du:

Skinkstek i crock pot

4.5/5 baserat på 2 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Gör en skinkstek i crock pot och spara utrymme i köket! Laddad med smak, så är denna saftiga skinkstek redo att ätas när dina gäster anländer!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 4 timmar
Portioner 10 portioner

Ingredienser
 

  • 3,5 kg till 4 kg skinka
  • 0,5 dl osaltat smör, smält
  • 2,5 dl farinsocker, tätpackat
  • 0,5 dl apelsinjuice (utan fruktkött)
  • 2 msk honung
  • ¼ tsk mald kryddnejlika

Instruktioner

  • Snitta upp skinkan så att snitten sträcker sig ungefär 3/4 djupt ner i skinkan. Den ska alltså fortfarande vara intakt mot botten. 
  • Klä insidan av din crockpot med matlagningsspray, smör eller matolja. Lägg skinkan med snittsidan nedåt i crockpot.
  • Blanda smält smör, farinsocker, honung och kryddnejlika till en klibbig konsistens.
  • Täck skinkan med farinsockerblandningen, tryck försiktigt ner blandningen i skinkan.
  • Häll apelsinjuicen över skinkan.
  • Lägg om möjligt lock på crockpot, om locket inte passar, packa tätt med aluminiumfolie och försegla längs med kanterna.
  • Koka på låg temperatur i 3-4 timmar eller tills en innertemperatur på 63°C uppnås.
  • Pensla med lite apelsinsaft och låt skinkan vila i 10 minuter innan servering. Förvara eventuella rester i kylen i lufttät behållare.
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Skinkstek i crock pot

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar