Köttfärssås i crockpot – Recept

5/5 baserat på 7 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på köttfärssås i crockpot!

Denna köttfärssås i crockpot är smakrik, läcker, och såsen är silkeslen och köttet är så mört att det smälter i munnen. Och slow cookern gör allt det hårda arbetet medan vi lutar oss tillbaka och njuter!

Köttfärssås i crockpot

Det är i din crockpot som magin händer. Såsen tjocknar och ger en otrolig smak som du helt enkelt inte kan uppnå med hjälp av spisen. Köttet blir så mört och mjukt att det bokstavligen smälter i munnen. Såsen är silkeslen och rik och fäster kärleksfullt vid pastan och färgar de långa trådarna med en vackert djupröd tomatfärg.

Jag kan tycka att en crock pot är som gjord för köttfärssås. Köttfärssås blir liksom godast av att tillagas lite långsammare, så detta behov uppnås på ett perfekt vis genom en crock pot.

Att mjuka upp löken och bryna nötköttet innan det överförs till din crock pot är ett nyckelsteg, så hoppa inte över det för den bästa smaken och konsistensen. Det är värt det!

Detta recept ger en rätt stor portion mat, men en mycket positiv sak är att det går riktigt bra att frysa in!

Köttfärssås i crockpot

Receptet – Så gör du:

Köttfärssås i crockpot

5/5 baserat på 7 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Denna köttfärssås i crockpot är smakrik, läcker, och såsen är silkeslen och köttet är så mört att det smälter i munnen. Och slow cookern gör allt det hårda arbetet medan vi lutar oss tillbaka och njuter!
Förberedelser 15 minuter
Tillagning 6 timmar
Totalt 6 timmar 15 minuter
Portioner 8 portioner

Ingredienser
 

  • 2 msk olivolja
  • 3 st vitlöksklyftor, krossade
  • 2 st tärnade gula lökar
  • 900 g köttfärs
  • frivilligt: 2,5 dl rött vin, exempelvis merlot (eller kyckling- eller nötbuljong)
  • 3 paket krossad tomat (1,2 kg), gärna av italienska märket Mutti
  • 4 msk tomatpuré
  • 3 st krossade buljongtärningar (jag gillar grönsaksbuljong)
  • 3 tsk torkad oregano
  • 2 tsk torkade timjanblad
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk peppar

Instruktioner

  • Värm 1 msk olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt vitlök och lök och bryn tills det är genomskinligt och sött – cirka 7 minuter. Överför till crock pot.
  • Hetta upp 1 msk olja på nytt i samma stekpanna, och höj värmen till hög. Tillsätt köttfärsen och stek, bryt upp med din slev allt eftersom, tills köttfärsen fått färg. Tillaga i 2 omgångar om din stekpanna inte är tillräckligt stor. Överför till crock pot.
  • Frivilligt: sätt tillbaka stekpannan på spisen, sänk spisen till medel och tillsätt rött vin. Låt sjuda och skrapa bort alla bitar från botten av stekpannan till vinet och häll sedan blandningen i din crock pot. Detta steg ger mycket smak!
  • Tillsätt resterande ingredienser i din crock pot. Tillaga på låg effekt i 6 timmar.
  • Servera exempelvis med pasta och njut av din köttfärssås i crock pot!
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Köttfärssås i crockpot

2 Kommentarer

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar