I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på långkokt kalops!
Att göra långkokt kalops i en slow-cooker tillåter alla härliga smaker att verkligen utvecklas och komma fram till serveringen. Konsistensen och smakerna kan inte bli bättre än med långkokt kalops!
Crockpot, eller slowcooker, och långkokt kalops går hand i hand. Att göra långkokt kalops kan inte bli bättre, tillsammans med lite kokt potatis och inlagda rödbetor.
Köttbitarna blir så härligt möra att de faller isär så fort de kommer i kontakt med gaffeln. Oj så gott detta är!
Kort sagt älskar jag detta recept på långkokt kalops och rekommenderar det starkt. Så enkelt och så gott. Testa gärna med receptet nedan!
Receptet – Så gör du:
Långkokt kalops
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 1,5 kg grytbitar
- 2 st gula lökar
- 3 st morötter
- 2 tärningar oxbuljong
- 3 msk tomatpuré
- 10 st kryddpepparkorn
- 8 dl vatten
- 2 st lagerblad
- 1 tsk salt
- 2,5 msk maizena/majsstärkelse
Instruktioner
- Skala lök och morötter. Gör klyftor av löken och skär upp morötterna i halvstora bitar. Lägg löken och morötterna i din crock-pot/slow-cooker.
- Se till så att grytbitarna är i mellanstora tärningar och salta dem. Lägg dem sedan över löken och morötterna i din crock-pot. Lägg dessutom i kryddpepparkorn, lagerblad, buljongtärningar, tomatpuré och vatten.
- Täck för med locket, och på låg värme ska detta nu tillagas i 7 timmar.
- När det är 30 minuter kvar, kan du om du vill reda med lite maizena/majsstärkelse för en tjockare konsistens på kalopsen.
- Klart! Smaka av med salt och peppar. Servera tillsammans med kokt potatis och inlagda rödbetor. Njut av din långkokta kalops!