Smörstekt lubbfilé – Recept

4.3/5 baserat på 3 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på smörstekt lubbfilé!

Lubbfilé är en riktigt härlig bit fisk som få har upptäckt, och att smörsteka den blir så otroligt gott. Servera gärna med en god grönsallad, kokt potatis eller matvete, och en god sås på crème fraîche!

Att göra den smörstekt har ju fördelen i att det går så snabbt och smidigt. Det tar bara några minuter att få den klar. Fisken blir ju dessutom riktigt saftig och god.

Att lubb är lite okänd för vissa gör att man ofta kan hitta lubbfilé till ett riktigt bra pris. Det är självklart härligt för oss som vet och tycker det är så gott!

Testa gärna detta recept, som jag tror ni kommer att gilla lika mycket som jag gör. Det är väldigt enkelt och låter verkligen fisken komma till sin rätt. Smaklig måltid önskar jag!

Smörstekt lubbfilé

Receptet - Så gör du:

Smörstekt lubbfilé

4.3/5 baserat på 3 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Lubbfilé är en riktigt härlig bit fisk som få har upptäckt, och att smörsteka den blir så otroligt gott. Servera gärna med en god grönsallad, kokt potatis eller matvete, och en god sås på crème fraîche!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 5 minuter
Totalt 10 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

 • 800 g lubbfilé
 • salt efter smak
 • peppar efter smak
 • 4 msk smör
 • valfritt: 4 st citronskivor till servering

Instruktioner

 • Förbered gärna med valfria tillbehör innan lubbfilén smörsteks (den kommer sedan att bli färdig på cirka 10 minuter). Jag gillar en härlig grönsallad med fetaost, tzatziki, samt lite kokt potatis eller matvete.
 • Krydda lubbfiléerna med salt och peppar. Hetta upp en stekpanna och smält smöret. Stek lubbfilén i 4 minuter på varje sida. Skeda smöret över filéerna några gånger under stekningen. Servera genast med tillbehör. Kläm gärna lite citronsaft ovanpå lubbfilén.
 • Njut av din smörstekta lubbfilé!
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Lubbfilé, Smörstekt lubbfilé

2 Kommentarer

 1. 5 stars
  Första gången som jag testade denna fisk och med detta recept blev det helt klart en fullpott! Frågade min sambo vad han gav för betyg och svaret blev; definitivt en 5:a av 5 möjliga! Vi blev – frälsta – och kommer att köpa lubb vid fler tillfällen och ha som bjudmat! Vi hade färsk potatis med lite dill på, en blandning av röda grönsaker (eftersom jag just nu ej får äta gröna) och en crème fraîch sås med ishavsrom och citronpeppar i. Tack för ett härligt recept!

 2. 4 stars
  Köpte lubbfile för bra pris på Coop Värmdös fiskdisk. Smörstekte i smör från Dalarna. Smarrigt. Stekte lite färsklök till och sen (Änglamark obesprutad) potatis och créme fraîches med rivet skal av citron o citronsaft o svartpeppar. Mums!!!

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)
Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar