Rostade mandelspån – Recept

5/5 baserat på 1 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på rostade mandelspån!

Gör rostade mandelspån på bara 5 minuter med detta recept! Att rostad mandelspånen förbättrar deras smak. Prova att använda dem i all din matlagning och bakning för en härlig smak och god konsistens.

Det enklaste sättet att rosta mandelspån är i en liten stekpanna. Man behöver ingen olja för att rosta, vilket är riktigt praktiskt.

Under hela receptet måste man hålla ett öga på pannan. Även på måttlig värme kan mandelspånen brännas och lämna en fruktansvärd smak. Rostas de rätt så får man en söt nötsmak.

När de har fått en härlig gyllene färg. Ta av värmen och låt svalna. De kommer att fortsätta rosta i restvärmen från pannan.

Förvara dem i kylen i en ren burk så håller de ett rätt så bra tag. Om du behöver rostade mald mandelspån, kör dem snabbt i en mixer!

Kort sagt älskar jag dessa rostade mandelspån och receptet kommer här nedan!

Rostade mandelspån

Receptet – Så gör du:

Rostade mandelspån

5/5 baserat på 1 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Gör rostade mandelspån på bara 5 minuter med detta recept! Att rostad mandelspånen förbättrar deras smak. Prova att använda dem i all din matlagning och bakning för en härlig smak och god konsistens.
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 5 minuter
Totalt 10 minuter
Portioner 1 portion

Ingredienser
 

  • 60 g mandelspån

Instruktioner

  • Det enklaste är att rosta 30 g mandelspån åt gången i en liten stekpanna. Placera mandlarna i pannan. Ingen olja behövs.
  • Slå på medelvärme och rör ofta om medan du ser att mandelspånen går mot att få en ljus gyllenbrun färg. Även på måttlig värme kan mandelspånen brännas och få dålig smak, så håll alltid ett öga på dem.
  • Efter ett par minuter kommer du att börja känna doften av nötaktiga toner. Samtidigt börjar mandelspånen att ändra färg. Håll extra koll då, och rör om ofta.
  • När de har fått en härlig gyllene färg, ta av värmen och låt svalna. De kommer att fortsätta rostas i restvärmen från pannan.
  • Om du inte vill att de ska fortsätta rostas i pannan, vänd ut dem på en kall tallrik för att låta svalna helt.
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Rostade mandelspån

Annons från HelloFresh SE

Välj din perfekta veckomeny

Med HelloFresh kan du sätta ihop din veckomeny precis som du vill - och byta recept när som helst. Välj fritt mellan 15 nya recept varje vecka och blanda svenska klassiker med internationella godbitar från världens kök.

Hellofresh

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)
Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar