Pannkakor utan mjöl – Recept

5/5 baserat på 1 betyg

I detta recept ger jag mitt bästa recept på pannkakor utan mjöl!

Detta är ett superenkelt recept på pannkakor utan mjöl som inte kan bli enklare. Receptet har bara två enkla ingredienser, som är bananer och ägg. Superenkelt och gott att göra!

Det är något magiskt med att snabbt vispa ihop dessa två enkla ingredienser, som är bananer och ägg, och sedan steka dem i pannan.

Dessa pannkakor är glutenfria, mjölfria och mejerifria. De är verkligen gjorda med bara bananer och ägg, och fria från avancerade knep. Jag skulle också beskriva dem som tjocka crêpes.

Servera gärna med sylt, eller med lite honung för att runda ut smaken.

Det kommer till en början se ut som att du man gör en äggröra, men slutprodukten blir verkligen en fullvärdig pannkaka. Mjölfria pannkakor med gyllenbruna, krispiga kanter.

Kort sagt så tycker jag verkligen dessa pannkakor utan mjöl är smidiga och helt klart värda att göra. De blir så goda och är så enkla att göra.

Pannkakor utan mjöl

Receptet – Så gör du:

Pannkakor utan mjöl

5/5 baserat på 1 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Detta är ett superenkelt recept på pannkakor utan mjöl som inte kan bli enklare. Receptet har bara två enkla ingredienser, som är bananer och ägg.
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 10 minuter
Totalt 15 minuter
Portioner 6 pannkakor

Ingredienser
 

  • 2 st mogna bananer
  • 4 st ägg
  • 1 tsk kanel eller efter smak (valfritt)

Instruktioner

  • Mosa bananerna med en gaffel i en skål.
  • Knäck ner äggen med bananerna och vispa med en visp, gärna elvisp. Tillsätt en tesked kanel för lite smak, men det är frivilligt.
  • Hetta upp lite matfett i en panna och tillsätt cirka 0,5 dl smet åt gången. Stek cirka 2 minuter på varje sida.
  • Repetera tills att all smet är använd.
  • Servera med valfria tillbehör. Njut av dina pannkakor utan mjöl!
Måltid Frukost, Smårätter
Kök Svenskt
Nyckelord Pannkakor utan mjöl

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar