Aroniasaft – Recept

Aroniasaft är en läcker och hälsosam saft, och i denna artikel ger jag mitt bästa och enklaste recept på aroniasaft.

Aroniasaft

Aroniabär är ett sånt där bär som folk benämner som superfood. Jag tycker också de är väldigt goda bär, och skrev nyligen en artikel om hur jag torkar aroniabär.

Utan att jag kan gå i god för alla fördelar, så lyfter olika källor bland annat dessa fördelar med aroniabär:

  1. Minskar risken för cancer
  2. Ökar hjärthälsan
  3. Bekämpar diabetes
  4. Rik på antioxidanter
  5. Bra för organhälsan
  6. Motverkar högt blodtryck
  7. Ökar immunförsvaret
  8. Hög i näringsämnen
Aroniasaft

Ett av mina favoritsätt att äta aroniabär är att göra saft på dem. Jag har experimenterat lite, och kommit fram till ett recept jag är nöjd med och som jag vill dela med mig av till er.

Bären är ju lite uttorkande i munnen så jag har valt att ta med lite socker i aroniasaften. Jag har också testat med lite druvjuice istället för sockret, men här råder jag er att smaka av under tillagningen så ni får en bra smak.

Druvjuice kan ju variera i sockerhalt och smak, så att säga.

Aroniasaft

Så här gör du aroniasaft enligt mitt recept!

aroniasaft

Receptet – Så gör du:

Aroniasaft

Inga betyg ännu.

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Aroniasaft är en läcker och hälsosam saft som många skulle benämna som superfood, och i denna artikel ger jag mitt bästa och enklaste recept på aroniasaft.
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 30 minuter
Totalt 35 minuter
Portioner 1 flaska

Utrustning

  • kastrull

Ingredienser
 

  • 1 kg aroniabär
  • 400 g socker
  • 1 stor citron
  • 250 ml vatten

Instruktioner

  • Frys aroniabären i 2-3 dagar.
  • Efter tiden i frysen, krossa aroniabären med en mixer. Lägg sedan aroniabären i en kastrull.
  • Pressa citron och tillsätt citronsaft, vatten och socker till aroniabären.
  • Sjud på låg värme ca 30 minuter.
  • Häll av saften och häll upp i flaskor när den svalnat en aning.
Måltid Drinkar
Kök Svenskt
Nyckelord aroniasaft

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar