Wienerstänger – Recept

4.7/5 baserat på 3 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på wienerstänger!

Detta recept på klassiska wienerstänger passar förträffligt till kaffet, eller med saft till barnen. Även fast vi använder den klassiska hallonsylten till våra wienerstänger, så kan du verkligen använda vilken sylt som helst som du gillar!

Jag älskar wienerstänger med hallonsylt eftersom smaken och färgen är så klassisk. Detta recept ger cirka 50 stycken snittar, perfekta att förvara i en lufttät burk.

Wienerstänger ger fina och goda småkakor som kan förvaras mycket bra under en god tid. Detta betyder att du inte behöver stressa med att äta en massa på en gång!

Testa gärna receptet, så hoppas jag att ni ska gilla det lika mycket som vi gör här hemma hos mig. Ha även så roligt med bakningen, detta är ett rätt så roligt recept att göra också!

Wienerstänger

Receptet – Så gör du:

Wienerstänger

4.7/5 baserat på 3 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Detta recept på klassiska wienerstänger passar förträffligt till kaffet, eller med saft till barnen. Även fast vi använder den klassiska hallonsylten till våra wienerstänger, så kan du verkligen använda vilken sylt som helst som du gillar!
Förberedelser 20 minuter
Tillagning 10 minuter
Totalt 30 minuter
Portioner 50 snittar

Utrustning

  • kavel
  • bakplåt
  • bakplåtspapper
  • visp

Ingredienser
 

  • 250 g smör rumstempererat
  • 1,75 dl strösocker
  • 2 st ägg
  • 7 dl (cirka 425 g) vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 6 msk hallonsylt

Instruktioner

  • Börja med att sätta ugnen på 225 grader Celsius och vispa sedan ihop smöret och sockret tills det är ljust och fluffigt.
  • Vispa i äggen, ett efter ett, och tillsätt sedan mjölet och bakpulvret så du får en deg.
  • Ha på ett bakplåtspapper på en bakplåt och dela sedan din deg i fyra delar. Kavla ut delarna till korvformade längder, ungefär lika långa som bakplåtens längd. Lägg längderna ovanpå smörpappret så att det blir utrymme mellan varje längd.
  • Gör en skåra längs mitten på varje deglängd – ungefär en halv centimeter tjockt. Stoppa skåran någon centimeter innan ändarna så att fyllningen inte sipprar ut under gräddningen.
  • Fyll skårorna med sylt och grädda sedan i ugnen i cirka 12 minuter – tills wienerstängerna börjar bli gyllenbruna.
  • Ta ut och låt svalna på brickan. När wienerstängerna svalnat, vispa ihop florsocker och vatten för att bilda glasyren och ringla sedan över sylten i mitten av varje längd. Låt stelna något och skär sedan i skivor över bredden på varje längd – ca 2,5 cm bred varje per skiva.
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord wienerstänger

1 kommentar

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar