Shortbread (Mördegskakor) – Recept

4.7/5 baserat på 3 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på shortbread, en enkel men riktigt härlig typ av mördegskakor!

Smöriga, smuliga shortbreads, precis som man vill ha dem! Dessa kakor kräver bara 3 ingredienser och 15 minuters tillagning. Resultatet blir ljuva små bitar att njuta av till fikat eller tillsammans med en varm kopp te!

Dessa shortbread är så otroligt enkla och trevliga att göra, och de går även snabbt. Perfekt när man vill ha något riktigt gott snabbt. Doften man får av gräddningen är också så himla härlig!

Receptet ger en plåt vilket är ungefär 12 kakor, men öka för all del gärna på receptet med ännu en till plåt för ännu fler shortbread! De är riktigt tacksamma att förvara i en lufttät burk till när man vill ha något gott till exempelvis mellanmålet.

Allt med detta recept kan bara sammanfattas som enkelt, snabbt och smidigt, och jag hoppas att ni gillar det lika mycket som jag gör! Ni hittar det precis här nedanför!

Shortbread (Mördegskakor)

Receptet – Så gör du:

Shortbread (Mördegskakor)

4.7/5 baserat på 3 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Mitt favoritrecept på shortbread, en enkel men riktigt härlig typ av mördegskakor! Smöriga, smuliga shortbreads, precis som man vill ha dem! Dessa kakor kräver bara 3 ingredienser och 15 minuters tillagning. Resultatet blir ljuva små bitar att njuta av till fikat eller tillsammans med en varm kopp te!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 15 minuter
Totalt 20 minuter
Portioner 1 plåt

Ingredienser
 

  • 115 g smör, rumstempererat
  • 0,5 dl florsocker
  • 2,5 dl vetemjöl

Instruktioner

  • Värm ugnen till 175°C. Klä en bakplåt med bakplåtspapper.
  • I en stor skål, vispa ihop smör och socker. Tillsätt mjöl och fortsätt att vispa tills blandningen bildar en mjuk deg (den blir smulig till en början, men fortsätt blanda och det kommer att bilda en deg). Forma degen till en sammanhängande boll med händerna.
  • Rulla ut degen till en 0,5 cm tjock rektangel eller kvadrat, på en plan arbetsyta och en kavel som båda är pudrade med antingen vetemjöl eller strösocker.
  • Skär ut rundlar i önskad storlek och lägg på bakplåten. Upprepa med degresterna så all deg används.
  • Grädda i mitten av ugnen på 175°C i 16-18 minuter. Låt svalna på plåtar.
  • Färdigt! Njut av dina shortbreads!
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Shortbread, Shortbread (Mördegskakor)

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar