Mjuka saffranskakor – Recept

Inga betyg ännu.

I denna artikel delar jag med mig av mitt favoritrecept på mjuka saffranskakor!

Saffran är en krydda som för tankarna till jul och festliga tillfällen. Med detta recept kan du skapa mjuka saffranskakor som kommer att förgylla din fikapaus när som helst. Dessa kakor är en underbar blandning av saffranens komplexa smak, sötman från sockret och det uppfriskande inslaget av citron. Låt oss utforska hemligheten bakom dessa saftiga gyllene bakverk.

Saffran är en unik krydda som har en distinkt smak och färg. Dess sötaktiga och jordnära smak med subtila söta inslag ger dessa kakor en exotisk twist. Saffran ger även kakan dess karakteristiska gyllene färg, som är välkomnande och vacker att se på.

Att baka dessa mjuka saffranskakor är enkelt. Börja med att sätta ugnen på 180 grader Celsius och förbereda din bakplåt med bakplåtspapper.

I en skål, kombinera vetemjöl, bakpulver och en nypa salt. I en annan större skål vispar du strösocker, saffran och olja tills det blir en jämn smet. Knäck äggen ett i taget i smeten och fortsätt vispa tills den blir krämig och fluffig. Blanda i det rivna citronskalet samt citronsaften.

Nu är det dags att försiktigt vika in den våta blandningen i den torra. Se till att du inte överblandar, det är viktigt att degen inte blir för kompakt.

Forma degen till runda kakor och placera dem på din förberedda bakplåt. Grädda i den förvärmda ugnen i 10-13 minuter tills de har fått en vacker gyllene färg.

När kakorna är klara, låt dem svalna på ett galler så att de blir ordentligt mjuka.

Förvara dessa saffransdoftande kakor i en tät behållare i rumstemperatur för att bevara deras mjukhet och smak. När som helst du längtar efter en smak av saffran och citron, är dessa kakor redo att förgylla din fikastund.

Receptet hittas här nedanför! Smaklig njutning!

Mjuka saffranskakor

Receptet – Så gör du:

Mjuka saffranskakor

Inga betyg ännu.

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Skapa saftiga saffransdoftande citronkakor med en balans av sött och syrligt, perfekta och redo för att förgylla din fikapaus!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 15 minuter
Totalt 25 minuter
Portioner 16 kakor

Ingredienser
 

  • 0,125 g saffran
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl raps- eller olivolja
  • 2 st ägg
  • 2 tsk rivet citronskal
  • 2 msk citronsaft

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 180 grader Celsius.
  • I en mediumstor skål, kombinera vetemjöl, bakpulver och en nypa salt. Rör om.
  • I en större skål, vispa ihop strösocker, saffran och olja.
  • Knäck ned äggen i sockerblandningen ett åt gången, och fortsätt samtidigt att vispa tills smeten blir krämig och fluffig.
  • Blanda i rivet citronskal och citronsaft i sockeräggblandningen.
  • Vik försiktigt in den våta blandningen i den torra, rör om precis så att allt är väl kombinerat.
  • Forma kakdegen till runda kakor och placera ut på bakplåt täckt med bakplåtspapper. Se till att hålla dem några centimeter isär.
  • Grädda kakorna i mitten av den förvärmda ugnen vid 180 grader Celsius, 10-13 minuter.
  • Färdigt! Flytta omedelbart till ett galler för att svalna helt. Förvara de saffransdoftande kakorna i en tät behållare i rumstemperatur.
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Mjuka saffranskakor

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar