Glutenfria plättar – Recept

5/5 baserat på 3 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på glutenfria plättar!

Här är ett enkelt recept på glutenfria plättar. Servera med dina favorittillbehör, oavsett om det är vispgrädde, sylt, hasselnötskräm, keso och gräddfil, och så vidare!

Jag älskar plättar och det är enkelt att göra dem glutenfria med detta härliga recept. Vare sig det handlar om en frukost, en brunch, en lunch eller ett mellanmål, så tycker jag verkligen att de blir magiskt goda och bra.

Servera gärna med grädde och sylt, eller gör tillbehören mer salta med exempelvis keso och gräddfil. Man kan tänka att det som vanligtvis passar till pannkakor, också passar till dessa plättar.

Eventuella rester förvaras övertäckt i kylen, exempelvis i en lufttät låda eller i en skål övertäckt med plastfolie. Väl i kylen så håller de i några dagar, och kan ätas både kalla eller värmas upp i exempelvis mikrovågsugn.

Kort sagt så är dessa helt glutenfria plättar riktigt goda. De görs med vanliga standardingredienser som de allra flesta redan har hemma i kylen och skafferiet, och de tar bara 20 minuter att slänga ihop. Så värda att göra helt enkelt. Jag rekommenderar dem starkt, här nedanför kommer receptet!

Glutenfria plättar

Receptet – Så gör du:

Glutenfria plättar

5/5 baserat på 3 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Här är ett enkelt recept på glutenfria plättar. Servera med dina favorittillbehör, oavsett om det är vispgrädde, sylt, hasselnötskräm, keso och gräddfil, och så vidare!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 10 minuter
Totalt 20 minuter
Portioner 6 portioner

Ingredienser
 

  • 2,5 dl glutenfri mjölmix
  • ¼ tsk salt
  • 6 dl mjölk
  • 3 st ägg
  • smör till stekning

Instruktioner

  • Rör om mjölmix och salt i en bunke. Tillsätt hälften av mjölken under vispning. Tillsätt ett ägg i taget och vispa. Tillsätt sedan andra hälften av mjölken och vispa ihop allt.
  • Låt stå i 15 minuter.
  • Pensla smör i ett plattjärn eller stekpanna och stek plättarna.
Måltid Efterrätt, Frukost, Smårätter
Kök Svenskt
Nyckelord Glutenfria plättar

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)
Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar