Popcorn poppade i smör – Recept

5/5 baserat på 1 betyg

I denna artikel delar jag med mig av mitt favoritrecept på popcorn poppade i smör i kastrull!

Med detta fantastiska recept för popcorn poppade i smör kommer du att uppleva en helt ny nivå av smak och kvalitet på dina hemmagjorda popcorn i kastrull!

Det första som slår dig när du sätter tänderna i dessa popcorn är deras otroliga krispighet och den rika smaken av smör som smälter i munnen.

Oavsett om jag planerar en mysig kväll i soffan eller bjuder in vänner och familj på fest, så är dessa hemgjorda popcorn alltid stjärnorna på menyn. De är enkla att göra, ekonomiska och roliga att poppa ihop.

Det enda att tänka på är att popcornkärnorna bör vara helt täckta av smöret för ett bra resultat. Skaka därför till kastrullen lite när du lägger ned kärnorna, så fördelas de enkelt jämnt i kastrullen och smöret! Allt har jag försökt gå igenom tydligt i receptet!

Testa gärna för en fulländad bioupplevelse hemma! Jag hoppas ni ska tycka om receptet som kommer här nedanför. Ha det så trevligt önskar jag er alla!

Popcorn poppade i smör

Receptet – Så gör du:

Popcorn poppade i smör

5/5 baserat på 1 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Dessa popcorn poppade i smör i kastrull på spisen är det perfekta sättet att förgylla en tillställning! En perfekt balans mellan salt och smörig sötma
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 5 minuter
Totalt 10 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

  • 1 dl popcornkärnor
  • 2 msk smör (cirka 30 g)
  • Salt efter smak

Instruktioner

  • Hetta upp en stor kastrull på medelhög värme.
  • Tillsätt smöret och låt det smälta helt.
  • Lägg i popcornkärnorna och rör om lätt så att de täcks helt av smöret.
  • Sätt på lock på kastrullen och skaka den några gånger för att fördela innehållet jämnt.
  • Fortsätt att skaka kastrullen med jämna mellanrum för att förhindra att popcornen bränns vid.
  • Generellt sett tar det cirka 2-4 minuter att poppa popcornen. När du hör att det inte längre poppar så mycket (ca 2-3 sekunders mellanrum mellan poppen), ta bort kastrullen från värmen.
  • Låt popcornen svalna något och strö över lite salt efter smak.
  • Servera popcornen genast som ett härligt snacks!
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Popcorn poppade i smör

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar