Fläskstek i gryta – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på fläskstek i gryta!

Detta recept ger en otroligt god fläskstek som tillagas gryta tillsammans med goda grönsaker och en enkel men fin sås. Perfekt tillsammans med ugnsrostad potatis och en god sallad!

Det är trevligt med fläskstek i gryta och det mesta av arbetet gör sig själv i ugnen. Köttet blir härligt saftigt och såsen trevligt krämig och fin i smaken.

Under tiden får man möjlighet att förbereda tillbehören, som kan vara exempelvis ugnsrostad potatis och en härlig grönsallad med tomater.

Detta recept på fläskstek i gryta passar perfekt till lugna helgdagar men även till vardags när man har tid och förmåga att vänta i cirka 1,5 timme i ugnen utan att bli för hundrig!

Allt med detta recept på fläskstek i gryta är superenkelt och går smidigt att göra. Dessutom så är denna rätt så himla god som matlåda dagarna efter tycker jag!

Kort sagt så älskar jag detta recept på fläskstek i gryta och tycker det är riktigt värt att göra. Testa gärna receptet nedan!

Fläskstek i gryta

Receptet – Så gör du:

Fläskstek i gryta

4.9/5 ( 117 röster )
Detta recept ger en otroligt god fläskstek som tillagas gryta tillsammans med goda grönsaker och en enkel men fin sås. Perfekt tillsammans med ugnsrostad potatis och en god sallad!
Förberedelser 15 minuter
Tillagning 1 t 30 minuter
Totalt 1 t 45 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
  

  • 1 kg fläskstek (ungefärlig vikt)
  • salt
  • nymalen svartpeppar
  • 1 st timjankvist
  • 1 st zucchini, tärnad
  • 1 st gul lök, skalad och finhackad
  • 200 g champinjoner, tärnade
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 3 dl vitt vin
  • vatten
  • 1 dl creme fraiche

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 180°C.
  • Gnid in salt och svartpeppar över fläsksteken.
  • Tärna zucchinin, skala och finhacka löken, tärna champinonerna. Skala och hacka vitlöken. Tillsätt alla grönsaker till en ugnstålig gryta tillsammans med en timjankvist.
  • Lägg fläsksteken ovanpå och tillsätt vitvinet och fyll på med vatten så att steken är till hälften täckt i vätska.
  • Tillaga i mitten av ugnen med locket på vid 180°C i 1,5 timme.
  • Ta upp köttet ur grytan och klicka ned lite creme fraiche i den för att göra en sås, låt koka ihop. Smaka av med salt och peppar.
  • Färdigt! Servera fläsksteken med ugnsrostad potatis och en härlig sallad!
Nyckelord Fläskstek i gryta
Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Relaterade artiklar