Ramslökssalt – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på ramslökssalt!

Ramslökssalt är ett friskt salt med härlig smak av ramslök. Köp eller plocka din ramslök och gör detta härliga recept för smak av ramslök året om. Dessutom är en burk ramslökssalt en riktigt fin present att ge bort!

Ramslöksbladens smak påminner om en mildare smak av vitlök, men som är starkare än till exempel gräslök.

Detta salt är ett härligt natursalt som jag verkligen uppskattar till exempelvis kött och grönsaker, och till ägg är en riktig klassiker! Förutom salt så ger det en smak av ramslök som är väldigt behaglig.

Man kan hitta ramslök att plocka i södra delarna av Sverige, men var vaksam så den inte är fridlyst och det är okej att plocka den där du befinner dig.

En bra mix som jag gillar är grovt havssalt och flingsalt, för en lite grynigare konsistens. Man kan också bryta ned saltet till ett mer finmalet salt i slutet av receptet, om man föredrar det!

Förutom att ha det själv så är detta ramslökssalt verkligen en fin present att ge bort till någon. Välj då gärna en fin burk!

Beroende på hur mycket ramslökssalt du vill göra så kan du anpassa detta recept.

Ramslökssalt

Receptet – Så gör du:

Ramslökssalt

4.9/5 ( 118 röster )
Ramslökssalt är ett friskt salt med härlig smak av ramslök. Köp eller plocka din ramslök och gör detta härliga recept för smak av ramslök året om. Dessutom är en burk ramslökssalt en riktigt fin present att ge bort!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 4 t
Totalt 4 t 10 minuter
Portioner 1 burk

Ingredienser
  

  • 100 g salt, exempelvis grovt havssalt, flingsalt, eller Himalayasalt
  • 100 g ramslök, egenplockad eller köpt

Instruktioner

  • Skölj och rengör ramslöken och låt torka med hjälp av hushållspapper.
  • I en mixer, mixa ramslöken tillsammans med ditt salt, med pauser då och då för att kontrollera grovheten. Jag gillar ett lätt grynigt salt, som inte är för finfördelat.
  • Klä en plåt med bakplåtspapper och strö ut saltet på den.
  • Torka nu ditt ramlökssalt i ugnen på 50 graders värme i cirka 4-5 timmar, eller tills att du känner att det är helt torrt. Rör om någon gång under torkningstiden.
  • Ta ut ditt salt och mortla eventuellt om du vill ha ett mer finmalet salt.
  • Placera i burkar och njut av ditt goda ramslökssalt!
Nyckelord Ramslökssalt
Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Relaterade artiklar