Mandelpotatismos – Recept

Inga betyg ännu.

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på mandelpotatismos!

Detta mos är ett lyxigt och extra trevligt potatismos som är enkelt att göra, men som smakar både ljuvligt och elegant!

Servera gärna detta mandelpotatismos med en köttbit (exempelvis filéer eller entrecote), korv, biffar, Wallenbergare, eller fisk, såsom röding!

Tillsätt gärna en deciliter riven västerbottenost till receptet för ett extra krämigt mos med god smak av osten!

I övrigt så är detta recept inte svårare än vanligt potatismos. Det är bara aningen lyxigare och godare om man frågar mig.

Sammanfattningsvis så tycker jag helt klart att detta är det bästa receptet på mandelpotatismos som jag någonsin har lagat. Receptet med ingredienser och instruktioner hittas här nedanför! Hoppas det smakar!

Mandelpotatismos

Receptet – Så gör du:

Mandelpotatismos

Inga betyg ännu.

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Detta mos är ett lyxigt och extra trevligt potatismos som är enkelt att göra, men som smakar både ljuvligt och elegant!
Förberedelser 15 minuter
Tillagning 10 minuter
Totalt 25 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

  • 800 g mandelpotatis
  • 1 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 3 msk smör
  • salt efter smak
  • svartpeppar efter smak
  • valfritt: 1 dl riven västerbottenost

Instruktioner

  • Skala och koka mandelpotatisen i saltat vatten i en kastrull i cirka 15 minuter, känn efter om den är klar.
  • Efter 5 minuters kokning, börja med detta steg. I en separat liten kastrull, blanda grädden med mjölken och hetta upp så att det nästan kokar, men inte kokar. Tillsätt smöret och låt smälta, ta sedan av värmen men håll värmt.
  • Häll av vattnet från potatisen och mosa i en bunke eller kastrull med en stöt.
  • Tillsätt gräddmjölken, lite i taget, och rör om till ett jämnt mos. Här kan man också smaksätta med 1 dl finriven västerbottenost.
  • Färdigt! Servera mandelpotatismoset genast, varmt. Njut!
Måltid Huvudrätt, Tilltugg
Kök Svenskt
Nyckelord Mandelpotatismos

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar